Процес старіння можна зупинити. Ділюся секретами

Бути задоволеною життям, мати здорове тіло, позитивно сприймати навколишній світ — це реальність для кожної з нас

Природа, шляхом тривалої еволюції, подарувала жінкам ще декілька десятків років активного життя після закінчення репродуктивного віку. Очевидно, це було зроблено для того, щоб допомогти виростити наступні покоління.

Зараз жінки у віці 50+ живуть яскравим життям: реалізовують свої мрії, подорожують, закохуються, але, найголовніше, більше цінують своє здоров'я. Ми бачимо безліч прикладів жінок, які займаються йогою, танцями, пишуть вірші, малюють картини, майстерно водять автомобілі, "ліплять" красиве тіло. І це не обов'язково голівудські селебрітіз, а прекрасні жінки, які навколо нас.

Бути задоволеною життям, мати здорове тіло, позитивно сприймати навколишній світ — це реальність для кожної з нас.

Звісно, таке веселкове життя потребує певних зусиль.

1. Гармонізувати денний графік, визначитися з пріоритетами. З усієї маси справ все ж виділяти ті, які "для себе", і які "для світу".

"Для себе" мають бути фізичні вправи, сон в радість, харчування в користь, спілкування в задоволення

2. "Для себе" мають бути фізичні вправи, сон в радість, харчування в користь, спілкування в задоволення.

3. В харчуванні має бути більше прискіпливості, акцент на продуктах, які запобігають передчасному старінню та зведення до мінімуму тих, які шкодять.

На що саме в харчуванні звернути особливу увагу? Звісно, на баланс продуктів, багатих клітковиною, білком та жиром — все в міру, все, як на тарілці здорового харчування.

Це продукти, які:

- Багаті протизапальними речовинами, бо чим старші, тим вищій рівень стерильного, прихованого запалення — все яскраво кольорове, особливо, ягоди, зелень, горіхи, насіння льону, морська риба хоча б раз в тиждень;

Чим старші, тим вищій рівень стерильного, прихованого запалення

- Оберігатимуть кістки від остеопорозу: всі, які багаті кальцієм, магнієм та вітаміном Д (кисломолочні, горіхи, висівки, зелень, морська риба, яйця нам'яко);

- Сприятимуть синтезу дуже важливого білка колагену, від якого залежить не лише пружність та гладкість шкіри, але і здоров'я судин, зв'язок та сухожилі — продукти з вітаміном С (чай з шипшини, зелені петрушки, ягід смородини);

- Допомагатимуть печінці здійснювати природній "детокс" — хрестоцвіті (всі сорти капусти, рукола, редька, сирий буряк);

- Підтримуватимуть "молодий" склад кишечної мікробіоти і таким чином сприятимуть підтримці нормального обміну речовин — клітковина (овочі свіжі та запечені: буряк, гарбуз, морква, бобові, вівсяна каша);

- Багаті корисними фітоестрогенами, які згладжуватимуть перехід організму на інший рівень (насіння льону, морква, овес, сочевиця, гранати, ферментовані соєві продукти — сир тофу, соєвий йогурт).

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі