Ідеальний рецепт для осені: як приготувати пиріг з гарбузом і яблуками
Від його аромату можна стрибати до стелі від задоволення
Гарбузове печиво, гарбузовий хліб, гарбузова каша, гарбузові кекси та навіть лате з гарбузом – куди тільки не можна додати цього яскравого красеня. Але у випічці, як на мене, гарбуз смакує просто ідеально. Тому сьогодні я хочу приготувати пиріг із гарбузом. Але не лише з ним, до начинки я додам ще яблука та журавлину. Але про все по-порядку.
До начинки окрім самого гарбуза я натер яблука та додав журавлини для легкої кислинки
Існує багато варіантів, як приготувати ідеальний смачний гарбузовий пиріг. Але завжди хочеться зробити випічку ще більш ідеальною. Тут і виникають питання: з імбиром чи без, чи додавати корицю, який цукор взяти – білий чи коричневий, яке використати борошно. Але мені здається, я придумав просто ідеальний баланс смаків та круто поєднав продукти у моєму рецепті. Як ви вже зрозуміли, до начинки окрім самого гарбуза я натер яблука та додав журавлини для легкої кислинки. Та і це ще не все – я зварив солодкий сироп із журавлини, яким полив готовий пиріг. От пишу це – і вже хочу з'їсти пиріг. Повірте, таке саме відчуття буде й у вас, коли пиріг ще стоятиме в духовці, бо від його аромату можна стрибати до стелі від задоволення!
Інгредієнти:
Для начинки:
100 г волоських горіхів
2 ст. л. журавлини
200 г цукру
300 г гарбуза
2 яблука
Для тіста:
200 г вершкового масла
350 г борошна
1 ч. л. ванільного цукру
5 яєць
10 г розпушувача
½ ч. л. солі
Для соусу з журавлини:
380 г журавлини
200 г цукру
1 гілочка розмарину
Приготування:
Почистьте 300 г гарбуза та наріжте його кубиками зі стороною приблизно 1 см. Перекладіть нарізаний гарбуз у велику миску та додайте 100 г волоських горіхів. У ту ж миску з гарбузом натріть на крупну тертку 2 яблука.
Додайте до начинки половину цукру (100 г) та 1 ч. л. ванільного цукру.
Всипте у миску 2 ст. л. журавлини, вона надасть начинці приємної кислинки.
Для тіста викладіть у іншу велику миску 200 г розм'якшеного вершкового масла. Додайте до масла другу половину цукру (ще 100 г) та вбийте 5 яєць.
Всипте у тісто 10 г розпушувача та 350 г борошна. Добре перемішайте тісто до однорідного стану.
Пересипте начинку у миску до тіста та ретельно перемішайте, аби начинка добре розподілилася.
Готовий пиріг полийте соусом з журавлини
Вистеліть форму для запікання пергаментом та змастіть вершковим маслом. Викладіть тісто із начинкою у форму. Поставте пиріг у духовку випікатися 1 годину за температури 180 градусів.
Для соусу з журавлини викладіть у сотейник журавлину, що залишилася, та додайте 200 г цукру. Додайте 1 гілочку розмарину та варіть соус на великому вогні 15 хвилин, поки він упариться. Готовий пиріг полийте соусом з журавлини.
Коментарі