Гармаш був втрачений для "Динамо" у часи Реброва

Перспектив на позиції форварда у нього немає, здатний зміцнити середину поля

Денис Гармаш був прекрасним півзахисником, з хорошим баченням поля, прекрасною грою у відборі, вмінням віддати пас, вибудувати гру команди. На початку десятих років - системостворювальний гравець "Динамо". В цій ролі він проявляв себе до тих пір, поки тренери не спростили гру.

Гармаш - футболіст творчий. Намагається імпровізувати на полі, а не тільки виконувати тренерські настанови – як на переможному Євро-2009 серед 19-річних. Денис сам створював моменти та фрагменти гри, на які було приємно дивитися. Зараз навіть не на своїй позиції його творчий підхід дає йому можливість знаходити оригінальні рішення в атаці. Це рішення, яких не чекають захисники. Це допомагає забивати свої голи.

Трагедія Гармаша полягає в тому, що тренери перестали бачити його у ролі плеймейкера. Першим для нього був невдалий відрізок, коли у 2014-му до команди прийшли Сергій Ребров та Рауль Ріанчо. Денис втратив функцію віддавати довгі паси. Роль плеймейкера відійшла до Сергія Рибалки. У часи тренерства Олександра Хацкевича та Олексія Михайличенка гра втратила конструкцію. В такому футболі Гармаш деградував як півзахисник.

Сьогодні для "Динамо" існує проблема опорного півзахисника

Сьогодні для "Динамо" існує проблема опорного півзахисника. Креатив компенсує Микола Шапаренко. Але на обох позиціях міг би бути якісний Гармаш. Сьогоднішній розквіт Дениса на позиції форварда - свідчення того, що він якісний та класний футболіст. Навіть не на своєму місці, він може зіграти так, як хоче цього тренер.

Вихід Гармаш на позиції форварда - це вирок сьогоднішнім нападаючим команди. Вони виглядають слабко. Луческу шукає альтернативу. Гармаш не відчуває позицію нападника. У команді Луческу форвард має знаходитися на лінії офсайду, щоб йти на останній ривок. Це має бути ривок, якого у Дениса зараз немає. Він може обманути суперника завдяки ігровій хитрості.

Вимоги до сьогоднішнього рівня УПЛ доволі низькі. Пригадати якісного нападника в Україні не так просто. Денис на їх фоні король. Це тимчасове рішення. Я б його більше розглядав, як альтернативу Сергію Сидорчуку.

Мені дуже хочеться, щоб Денис заграв в середні поля. Перспектив в атаці не так багато – слабка швидкість для форварда. Мені дуже подобається, що в нього велике бажання грати. Навіть не на своїй позиції. Можливо, це поверне Гармаша, якого ми всі знали.

У збірній Гармаш міг би бути альтернативою Шапаренку, якщо Малиновського до команди не повернуть. За свої 20-30 хвилин міг би допомогти команді

У збірній Гармаш міг би бути альтернативою Шапаренку, якщо Малиновського не повернуть. За свої 20-30 хвилин міг би допомогти команді.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі