Суп гамбо варять із креветками і ковбасою, а подають - із рисом

Скептицизм в сторону, це дуже смачно

В Америці, а саме в штаті Луїзіана, готують один дуже незвичайний суп – гамбо. В ньому поєднують ковбасу та креветки, а подається він з рисом. Рекомендую приготувати його якнайшвидше, бо камон, нашо чекати якогось знаку.

Гамбо або гумбо – густий наваристий суп із морепродуктами і ковбасою. Традиційно подають із відвареним рисом, а з'явився він у XVIII столітті в Луїзіані, штаті на півдні США. Розумію, що непросто зрозуміти, чому суп подається з рисом і чому в ньому поєднуються морепродукти з ковбасою. Але головне – приготувати і переконатися на власному досвіді, як це смачно. До того ж, інгредієнти ви знайдете в будь-якому супермаркеті. Перед тим, як перейти до рецепта, поділюся деякими порадами з приготування.

Традиційно використовують стебла селери, солодкий перець і пір'я зеленої цибулі. Я ж вирішив ще додати ріпчасту цибулю

Овочі. Традиційно для гамбо використовують стебла селери, солодкий перець і пір'я зеленої цибулі. Я ж вирішив ще додати ріпчасту цибулю.

М'ясо та ковбаса. Для супу гамбо я використовував домашню ковбасу, але можна експериментувати, взявши, наприклад бекон або сало з великими прожилками м'яса. Також в якості інгредієнта взяв куряче філе, ви можете взяти яловичину, наприклад.

Бульйон. Як правило, для цієї страви використовують нежирний курячий бульйон, я так і зробив. Зварив куряче філе з лавровим листом. Ви ж можете використовувати овочевий бульйон або зовсім із лісових грибів. В останньому випадку отримаєте максимально насичений смак і аромат.

Паприка, чебрець, орегано й перець чилі – мій набір, і мені здається, він ідеальний. Максимум - замінити паприку копченою паприкою

Спеції. Кожен інгредієнт і спеція в супі гамбо має значення. Паприка, чебрець, орегано й перець чилі – мій набір, і мені здається, він ідеальний. Максимум - замінити паприку копченою паприкою.

Рис. Ця крупа необхідна для подачі, тому орієнтуйтеся на свій смак. Можна взяти дикий коричневий рис або басматі. Головне – не використовувати круглозернистий, із якого традиційно роблять молочні каші.

Інгредієнти

Для ру:

160 г борошна

100 мл соняшникової олії

Для основи:

3 стебла селери

1 солодкий перець

1 цибуля

5 пір'їн зеленої цибулі

10 гілочок петрушки

3 зубчики часнику

1 літр курячого бульйону

300 г домашньої ковбаси

300 г курячого філе

300 г креветок

2 ст. л. паприки

½ ч. л. чебрецю

½ ч. л. орегано

½ ч. л. пластівців перцю чилі

сіль і перець до смаку

100 г рису (для подачі)

Приготування:

Зробіть ру. На суху пательню всипте 160 г борошна та перемішайте віничком до легкого золотистого кольору приблизно 2 хвилини. Після влийте 100 мл соняшникової олії та готуйте, постійно помішуючи, на середньому вогні, щоб не підгоріло. Чим темніший соус, тим насиченішим буде смак, але треба бути обережними, щоб не підгорів.

Наріжте 3 стебла селери, солодкий перець і ріпчасту цибулю середніми шматочками.

Візьміть 300 г домашніх ковбасок і наріжте кільцями шириною приблизно 1 см.

Далі візьміть 300 г курячого філе і наріжте тонкими слайсами.

Візьміть каструлю з товстим дном або казанок і обсмажте курку кілька хвилин.

Потім додайте ковбаски і смажте до появи красивої золотистої скоринки.

Після додайте нарізані овочі, перемішайте та смажте кілька хвилин. Додайте 10 гілок порубаної петрушки.

Влийте соус ру та перемішайте.

Слідом влийте 1 л курячого бульйону.

Додайте 300 г очищених креветок.

Додайте 3 зубчики часнику і спеції: 2 ст. л. паприки, ½ ч. л. чебрецю, ½ ч. л. орегано і ½ ч. л. пластівців перцю чилі. Посоліть і поперчіть до смаку.

Відваріть рис і подавайте так: половина тарілки рису, половина – гамбо. Прикрасьте порізаними пір'їнами зеленої цибулі.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі