Як приготувати вівсяне печиво з арахісом
До процесу можна залучити дітей, це стане цікавою грою
Літо надворі, зима, осінь чи весна – якоїсь смачної випічки хочеться за будь-якої погоди. Можна, звісно, купити щось солоденьке, але приготувати самостійно теж чудова ідея, до того ж, це не так вже і складно. А ще цей неймовірний аромат, що поширюється всією квартирою та сповнює її затишком. Сьогодні будемо готувати печиво з вівсяних пластівців з арахісом. Я обіцяю, що рецепт стане одним з ваших улюблених.
Ніяких особливих складнощів у процесі приготування у вас не виникне. Потрібно лише подрібнити вівсяні пластівці будь-яким зручним для вас способом та змішати з усіма іншими інгредієнтами. До речі, готувати це вівсяне печиво можна, залучивши до процесу дітей, це може стати цікавою грою, яка зближує. Я впевнений, ви будете задоволені результатом!
Інгредієнти на 20 шт.:
100 г вівсяних пластівців
170 г борошна
100 г арахісу
2 яйця
200 г вершкового масла
1 ч. л. соди
1 ч. л. соку лимона
150 г цукру
½ ч. л. солі
Приготування:
Відсипте 100 г вівсяних пластівців. Подрібніть пластівці блендером чи скалкою. Перекладіть подрібнені пластівці у велику миску, додайте 170 г борошна та ½ ч. л. солі.
Погасіть 1 ч. л. соди 1 ч. л. лимонного соку.
Всипте у миску 150 г цукру, додайте 200 г розм'якшеного вершкового масла та 100 г арахісу.
Вбийте у тісто 2 яйця та добре вимішайте його руками до однорідності.
Скатайте з тіста 20 кульок та викладіть на деко, застелене пергаментом, на відстані приблизно 5 см одна від одної, бо в процесі приготування кульки трохи розтечуться. Випікайте печиво 25 хвилин у духовці за температури 180 градусів. Дайте печиву повністю охолонути перед тим, як знімати з пергаменту, бо тепле воно дуже крихке та ніжне.
Коментарі