Смачну шарлотку можна приготувати за 30 хвилин

Секретний інгредієнт – це апельсиновий сік

Шарлотка – топ-пиріг осені. Чи згодні? Я доведу. По-перше, рецепт настільки простий, що варто один раз спробувати, і після цього ніколи не забудете. По-друге, у складі інгредієнти, які, швидше за все, ви знайдете на кухні. По-третє, можна експериментувати і робити шарлотку не тільки з яблуками, але й персиками, грушами, малиною, полуницею та навіть ревнем.

Я ж поділюся найпростішим рецептом шарлотки. Звичайно, це був би не я, якби не додав до рецепта "секретний інгредієнт". Про нього пізніше, а зараз хочу поділитися порадами, щоб у вас вийшла ідеальна шарлотка з першого разу. Почнемо.

Як приготувати смачну шарлотку?

Із хрусткою скоринкою. У моєму рецепті однакова кількість цукру і борошна, але якщо ви хочете, щоб верхня скоринка шарлотки трохи відокремилася від пирога та стала хрусткою, то просто додайте цукру трохи більше, ніж борошна: 250 г цукру та 180 г борошна.

Яйця. У своєму рецепті я використовував 5 яєць, але ви можете брати 3 або 4 штуки, якщо спонтанно вирішили робити шарлотку і потрібної кількості яєць не виявилося в холодильнику.

Яблука. Насправді, яблука можна брати будь-які – м'які, тверді, кислі або солодкі – усе залежить від ваших смакових уподобань. Мені ж подобаються тверді яблука. Я їх не очищаю від шкірки.

Яблука можна брати будь-які – м'які, тверді, кислі або солодкі – усе залежить від ваших смакових уподобань

Спеції та добавки. Я ж обіцяв розповісти про секретний інгредієнт. Так ось – це апельсиновий сік. Його потрібно всього 2-3 ст. л. Також можна експериментувати, додаючи в тісто трохи меленої кориці та імбиру, цедру лимона, апельсина та лайма. Ще варіант – узяти 10 гілочок м'яти, обірвати листя та збити блендером. Частину використати для приготування чаю, а ½ ч. л. додати в тісто.

Інгредієнти:

2-3 яблука

2 ст. л. апельсинового соку

5 яєць

200 г цукру

200 г борошна

20 г вершкового масла (для змащування форми)

10 г ванільного цукру

1 дрібка солі

Приготування:

Візьміть велику миску та вбийте в неї 5 яєць. Додайте в миску 200 г цукру, 5 г ванільного цукру та дрібку солі.

Почистіть 2-3 яблука та наріжте довільними шматочками. Головне, щоб вони були приблизно однакового розміру. Скропіть яблука 2 ст. л. соку апельсина, щоб вони не потемніли.

Далі притрусіть яблука 5 г ванільного цукру.

Збийте міксером яйця з цукром до появи білої піни.

Дочекайтеся, поки яєчно-цукрова маса збільшиться в об'ємі в 3-4 рази.

Акуратно введіть 200 г борошна та перемішайте лопаткою, доки борошно повністю не вмішається в тісто.

Форму змастіть 20 г вершкового масла і злегка посипте борошном, роблячи так звану "французьку сорочку".

Викладіть у форму тісто, розрівняйте його лопаткою по всій площі форми. Зверху на тісто рівномірним шаром викладіть яблука. Випікайте шарлотку в духовці при 180 градусах 30 хвилин в режимі конвекції. При подачі посипте шарлотку цукровою пудрою, якщо є бажання.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Наші автори
Яцек Павліцький Редактор міжнародного відділу Newsweek Polska
Володимир Гевко Маркетолог
Майкл Дракман Директор Міжнародного республіканського інституту в Україні
Дар'я Лазарєва Експертка відділу клімату та транспорту ГО "Екодія"
Юрій Ніколов Співзасновник видання "Наші гроші"