Смачну шарлотку можна приготувати за 30 хвилин
Секретний інгредієнт – це апельсиновий сік
Шарлотка – топ-пиріг осені. Чи згодні? Я доведу. По-перше, рецепт настільки простий, що варто один раз спробувати, і після цього ніколи не забудете. По-друге, у складі інгредієнти, які, швидше за все, ви знайдете на кухні. По-третє, можна експериментувати і робити шарлотку не тільки з яблуками, але й персиками, грушами, малиною, полуницею та навіть ревнем.
Я ж поділюся найпростішим рецептом шарлотки. Звичайно, це був би не я, якби не додав до рецепта "секретний інгредієнт". Про нього пізніше, а зараз хочу поділитися порадами, щоб у вас вийшла ідеальна шарлотка з першого разу. Почнемо.
Як приготувати смачну шарлотку?
Із хрусткою скоринкою. У моєму рецепті однакова кількість цукру і борошна, але якщо ви хочете, щоб верхня скоринка шарлотки трохи відокремилася від пирога та стала хрусткою, то просто додайте цукру трохи більше, ніж борошна: 250 г цукру та 180 г борошна.
Яйця. У своєму рецепті я використовував 5 яєць, але ви можете брати 3 або 4 штуки, якщо спонтанно вирішили робити шарлотку і потрібної кількості яєць не виявилося в холодильнику.
Яблука. Насправді, яблука можна брати будь-які – м'які, тверді, кислі або солодкі – усе залежить від ваших смакових уподобань. Мені ж подобаються тверді яблука. Я їх не очищаю від шкірки.
Яблука можна брати будь-які – м'які, тверді, кислі або солодкі – усе залежить від ваших смакових уподобань
Спеції та добавки. Я ж обіцяв розповісти про секретний інгредієнт. Так ось – це апельсиновий сік. Його потрібно всього 2-3 ст. л. Також можна експериментувати, додаючи в тісто трохи меленої кориці та імбиру, цедру лимона, апельсина та лайма. Ще варіант – узяти 10 гілочок м'яти, обірвати листя та збити блендером. Частину використати для приготування чаю, а ½ ч. л. додати в тісто.
Інгредієнти:
2-3 яблука
2 ст. л. апельсинового соку
5 яєць
200 г цукру
200 г борошна
20 г вершкового масла (для змащування форми)
10 г ванільного цукру
1 дрібка солі
Приготування:
Візьміть велику миску та вбийте в неї 5 яєць. Додайте в миску 200 г цукру, 5 г ванільного цукру та дрібку солі.
Почистіть 2-3 яблука та наріжте довільними шматочками. Головне, щоб вони були приблизно однакового розміру. Скропіть яблука 2 ст. л. соку апельсина, щоб вони не потемніли.
Далі притрусіть яблука 5 г ванільного цукру.
Збийте міксером яйця з цукром до появи білої піни.
Дочекайтеся, поки яєчно-цукрова маса збільшиться в об'ємі в 3-4 рази.
Акуратно введіть 200 г борошна та перемішайте лопаткою, доки борошно повністю не вмішається в тісто.
Форму змастіть 20 г вершкового масла і злегка посипте борошном, роблячи так звану "французьку сорочку".
Викладіть у форму тісто, розрівняйте його лопаткою по всій площі форми. Зверху на тісто рівномірним шаром викладіть яблука. Випікайте шарлотку в духовці при 180 градусах 30 хвилин в режимі конвекції. При подачі посипте шарлотку цукровою пудрою, якщо є бажання.
Коментарі