"Креативщики" з ФСБ у "справі Джеляла" показали себе нікчемними, як завжди

Кремль влаштовує акції помсти кримським татарам

ФСБшна версія у новій "справі диверсантів" виглядає такою ж недолугою, як і попередні. Пригадуєте, як у "диверсанта" Дмитра Штиблікова в 2016-му знайшли автомати Калашникова, які виявились муляжами для гри в пейнтбол?

"Креативщики" з ФСБ придумали йому разом з Олексієм Бессарабовим та Володимиром Дудкою легенду підготовки до диверсії, за що усі отримали від 5 до 14 років колонії суворого режиму.

У новій справі ФСБ проти нової групи "диверсантів" на чолі з Наріманом Джелялом вже фігурує диверсія, а не підготовка до неї. Тільки, напевне, "креативщиків" було декілька. То спочатку йшлось про "механічне пошкодження трубопроводу", тобто, певно, хтось пиляв трубу ножівкою по металу. А зараз вже йдеться про підрив вибухівкою.

Ось тут можна впізнати ФСБшного автора "справи Геннадія Лимешка", який згідно розробленої легенди "за вказівкою СБУ" пиляв ножівкою якогось стовба місцевої ЛЕП в районі Судака. Але потім він "зізнався", що готував підрив вибухівкою ЛЕП Судак - Новий світ відповідно до завдання куратора з СБУ.

У "справі Джелялова" вже теж мова йде про вибух на газопроводі. Очевидно, хтось з вищележачого ФСБшного начальства вказав місцевому "креативщику", що газопровід - не тотожний дерев'яному стовпу, навіть, якщо його пиляти ножівкою по металу. Тому легенду швиденько модифікували. Підтвердили відповідними "зізнаннями", які отримали під тортурами.

Легенду швиденько модифікували. Підтвердили відповідними "зізнаннями", які отримали під тортурами

Але однак уся ця легенда виглядає нікчемною, бо газопровід в селі Перевальне не є магістральним. Це типовий газопровід низького тиску місцевої газорозподільчої мережі. Наслідки такої "диверсії" матимуть дуже локальне значення - для одного конкретного сільського населеного пункту - короткотермінове переривання постачання газу без жодних фатальних наслідків для будь-кого. Ліквідація наслідків "диверсії" займе від сили пару днів. Себто, я до того, що ця "диверсія" виглядає сміховинною і очевидно, що була швидко "склепана" на ходу по завданню згори, коли у "креативщиків" не було часу напрацювати "фактаж" для "диверсії стратегічного характеру".

Та й місцеві ФСБшні "креативщики" одні й ті ж, як і судді з прокурорами. Тому навіщо старатися.

Але терміни будуть максимальними. Навіть якщо хтось пішов на співпрацю. У справі "диверсанта" Штиблікова, який мав ось-ось вийти на свободу після 5-річного терміну, новий поворот - "склепана" нова справа, з'являються нові "фігуранти", і йому загрожує від 12 до 20 років.

Зрозуміло, що як севастопольським "диверсантам", які були експертами Центру "Номос", що працював у напрямку євроатлантичної інтеграції України, так і "перевальненським", які є відомими активістами кримськотатарського руху, а Джелял - заступник лідера Меджлісу, це є акції помсти за їх громадянську позицію та діяльність.

У Кремлі відчули свободу дій після візитів Меркель до Москви та Києва

На цьому вони не зупиняться. Навпаки, у Кремлі відчули свободу дій після візитів Меркель до Москви та Києва, а також наданій можливості, завдяки її старанням, добудувати "Північний потік-2". Ну і вважають, що й Ердогана підсадили на газовий гачок "Турецьким потоком" і за кримських татар він не буде вступатися.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі