Справа "вагнерівців" стане для Зеленського батогом від Байдена

Президент ризикує отримати звинувачення у держзраді

Справа "вагнерівців" повертається. Журналіст Bellingсat Христо Грозєв знов анонсував вихід першого розслідування щодо зриву спецоперації з "вагнерівцями". За словами Грозєва, темою зацікавилась і CNN.

Принциповим моментом є не тільки долучення CNN (а це одразу міняє масштаби резонансу в медіа і в політикумі). А той момент, що оце все з'явилось після завершення візиту Володимира Зеленського до Вашингтону.

Висновків може бути два. Або Зеленському все ж не вдалось досягти серйозних домовленостей з Джо Байденом. Хоча цьому суперечить анонс від віцепрем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної щодо безпосередньої участі тепер США в розв'язанні нашого конфлікту з РФ, а також "невеликий заохочувальний презент" у вигляді $60 мільйонів військової допомоги, $45 гуманітарної і $463 "на реформи". Або Байден вирішив, що самі "пряники" і обіцянки "пряників" показали себе недостатньо ефективно для стимуляції Зеленського, і схвалив додавання до загальної композиції "батога".

Байден вирішив, що самі "пряники" показали себе недостатньо ефективно для стимуляції Зеленського

Тобто, якщо за зазначений місяць Зеленський не виконає чи бодай не почне виконувати поставлених перед ним задач (те ж призначення голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури) – наслідки будуть дуже неприємними. Як мінімум – нерукоподаваність до кінця каденції (і ясно що підтримка Заходом іншого кандидата на наступних виборах). Як максимум – дійсно інкримінування державної зради якщо не самому Зеленському, то значній частині його оточення, передусім Андрію Єрмаку.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі