неділя, 05 вересня 2021 20:05

Назвали дату виходу розслідування Bellingcat про "вагнерівців"

Назвали дату виходу розслідування Bellingcat про "вагнерівців"
Розслідувачі готують три інформаційні продукти. Фото: БЕЛАРУСЬ-1

Видання Bellingcat випустить розслідування про справу "вагнерівців" найближчого місяця. Усього вони готують три продукти на цю тему.

Останній фільм тематично перетинається з розслідуванням, яке робитиме СNN. Тому Bellingcat вирішили трохи перенести прем'єру своєї роботи, сказав журналіст-розслідувач Христо Грозєв на MezhyhiryaFest 2021, пише "Детектор медіа".

"Ми готуємо три продукти. Один – двогодинний документальний фільм-розслідування. Він не вийде раніше наступного року, і ми розраховуємо, що це буде фільм, вартий Оскара. Другий – коротший документальний фільм. Це вже медійний продукт, ми випустимо його раніше. Але ми дізналися, що фільм на цю ж тему готує CNN, і вирішили пропустити їх вперед. І текстова версія: вона, ймовірно, вийде протягом найближчого місяця", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко розповів свою версію подій з бойовиками ПВК "Вагнер" у Мінську

За його словами, команда журналістів зверталась до української влади по коментарі, але не отримала їх.

"Ми звертались до української влади по коментарі, але вони не відповідали. Ми чекали на їхні відповіді півроку. Але я вважаю, що вони зробили багато позитивних речей, аби довести, що ця історія - неправдива, що вони не винні", - додав він.

29 липня 2020 року в Білорусі силовики повідомили про затримання 33 бойовиків неофіційної приватної військової компанії "Вагнер". Попри запити України про екстрадицію бойовиків, білоруська влада передала їх Росії.

Українські спецслужби готували масштабну операцію із затримання "вагнерівців", для чого виманили їх у Білорусь. ЗМІ підозрюють, у найближчому оточенні президента Зеленського є люди, які могли "злити" цю інформацію противнику. Офіс президента, СБУ, Служба зовнішньої розвідки та Головне управління розвідки Міністерства оборони відкидають цю інформацію.

Зараз ви читаєте новину «Назвали дату виходу розслідування Bellingcat про "вагнерівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути