Свинячі ребра з томатним соусом підкорять вас ароматом, соковитістю і смаком

Головна фішка страви – не інгредієнти, а поєднання кількох технологій приготування

Українці люблять м'ясо і їдять його достатньо багато. Незмінними лідерами є курка та свинина, сьогодні зупинимось на останній, а саме – приготуємо свинячі реберця. Краще за все, на мою думку, смажити свинячі ребра на грилі або запікати їх у духовці. Для сьогоднішнього рецепта я обрав другий варіант.

Головна фішка страви – це не самі інгредієнти, а поєднання кількох технологій приготування. Бо інгредієнти я буду використовувати звичайнісінькі: свинячі реберця та гірчицю, бо це прекрасне поєднання, ароматні елементи – часник та свіжий чебрець. Спочатку ми просто запечемо м'ясо до утворення рум'яної скоринки. А потім зробимо глазирування – змішаємо чорнослив із томатним соком та заллємо реберця. Чорнослив дасть неперевершений копчений аромат. А далі ми поставимо реберця запікатися на 3 години за невисокої температури. Вони будуть мліти та стануть неймовірно ніжними та ароматними. А м'ясо буде ідеально відділятися від кісток.

Чорнослив дасть неперевершений копчений аромат

Я маю надію, що такі свинячі реберця в духовці підкорять вас своїм шаленим ароматом, соковитістю та насиченим смаком.

Свинячі реберця гарно вимийте та зачистіть від плівок та зайвого жиру. Натріть реберця з усіх боків 1,5 ч. л. солі та 2 ст. л. солодкої американської гірчиці.

Пропустіть через прес зубчики 1 головки часнику та ретельно змастіть реберця.

Перекладіть підготовлені ребра в форму для запікання та підкладіть під них 10 гілочок чебрецю. Готуйте ребра у розігрітій духовці у режимі "Свинячі ребра" протягом 30 хвилин. Якщо готуєте у звичайній духовці, то за температури 180 градусів.

Приготуйте маринад. Для цього змішайте у мисці 500 мл томатного соку та 100 г чорносливу. Перебийте сік із чорносливом за допомогою занурювального блендера.

Залийте підсмажені реберця томатним маринадом та готуйте ще протягом 3 годин за температури 140 градусів.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Наші автори
Яцек Павліцький Редактор міжнародного відділу Newsweek Polska
Володимир Гевко Маркетолог
Майкл Дракман Директор Міжнародного республіканського інституту в Україні
Дар'я Лазарєва Експертка відділу клімату та транспорту ГО "Екодія"
Юрій Ніколов Співзасновник видання "Наші гроші"