Як приготувати салат із кабачків на зиму

Чудово смакує із зірою та коріандром

Мало знаю таких людей, хто не любить різноманітні заготовки на зиму. Особисто я просто обожнюю холодним осіннім чи зимовим вечором відкрити якусь баночку із квашеними томатами, лечо чи огірками, сповна насолодитися смаком літа і поринути у якісь приємні спогади. Аби таких моментів було якомога більше, я хочу поділитися рецептом надзвичайно смачних кабачків – це буде салат з кабачків на зиму із зірою та коріандром.

Страв з кабачків дуже багато. Я люблю додавати їх до пасти, смажити, запікати із різними начинками чи просто їсти сирими, додаючи до свіжих літніх салатів. Але і консервовані кабачки мені завжди смакують чудово. Тим паче, що готувати їх доволі просто: нарізати та протушкувати із іншими овочами та спеціями. Нагадаю лише, що банки перед використанням обов'язково треба простерилізувати будь-яким зручним для вас способом. Звісно, існують варіанти, як приготувати кабачки на зиму без стерилізації, але для цього рецепта краще так не робити. Цих інгредієнтів, які я вказав, вистачить на дві літрові банки. Готуйте та насолоджуйтеся!

Банки перед використанням обов'язково треба простерилізувати

Інгердієнти:

5 кабачків (1-1,2 кг)

2 цибулини

1 морква

1 кг томатів

5 зубчиків часнику

4 ст. л. соняшникової олії

50 мл оцту

4 ст. л. цукру

1 ч. л. зерен коріандру

½ ч. л. зіри (кумину)

1 ст. л. солі

Приготування:

Стерилізують дві банки по 1 л або одну дволітрову.

Очистіть 2 цибулини від лушпиння і наріжте обидві середніми кубиками. Моркву натріть на крупній тертці.

Очистіть 5 зубчиків часнику і роздушіть пласкою стороною леза ножа.

Підсмажте цибулю з морквою і часником на 1 ст. л. до м'якості цибулі, посоліть і поперчіть до смаку.

Помийте 5 кабачків і наріжте великими брусочками, приблизно по 7-9 см довжиною.

Помийте 1 кг томатів і натріть на крупній тертці, щоб шкірка залишилася в руках, вона не знадобиться.

Розігрійте велику каструлю з 3 ст. л. соняшникової олії і викладіть в неї кабачки.

Додайте натерті томати, 4 ст. л. цукру, 1 ст. л. солі, 1 ч. л. зерен коріандру і ½ ч. л. зіри.

Додайте засмажку з цибулі з морквою і доведіть до кипіння.

Потім тушкуйте на маленькому вогні без кришки приблизно 30 хвилин. Влийте 50 мл оцту та вимкніть вогонь. Викладіть салат з кабачків в стерилізовані банки. Кришки проваріть 5 хвилин в окропі і закрийте банки. Дайте їм охолонути і поставте в прохолодне місце.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі