Не всі йогурти корисні

Раджу приготувати домашній - на молоці та заквасці

Часто, коли проходжу повз довгі полиці з молочними продуктами в супермаркеті, бачу яка різноманітність йогуртів з всілякими добавками. Є з фруктовими сиропами, шматочками фруктів, шоколадними кульками та іншими сумнівними "здоровими" продуктами в красивих упаковках. Тоді питаю себе: "Хто це все купує?" Адже про те, що там багато цукру, крохмалю, барвників і стабілізаторів смаку казали не раз.

Там багато цукру, крохмалю, барвників і стабілізаторів смаку

Попри це, підходячи до кас, бачу практично у кожного другого покупця цю сумнівну їжу. Можна скільки завгодно говорити на цю тему, пояснювати, але людська лінь бере гору над усіма вагомими доказами. Особливо шкода дітей, у яких це звична їжа практично з народження. Зазвичай, мами пояснюють це тим, що іншого діти їсти не хочуть. А ще часто чую таке - поки дитина була маленька, я робила йогурти сама, а потім облишила, часу немає, ну і так далі.

Думати, що ця їжа, як частина щоденного раціону додаватиме дитині здоров'я, зміцнить кістки і зуби, а дорослому не зіпсує фігуру, не можна.

Тому рекомендую купити молоко, закваску і зробити домашній йогурт. Або купити в магазині хороший натуральний йогурт, в якому є тільки два компоненти - молоко і живі бактеріальні культури. Додати туди свіжі ягоди, тим більше що сезон та краплю меду. А можна взяти ще горішки або насіння до смаку.

Так ви отримаєте корисні бактерії, вітаміни з мінералами, білок з жирами, і головне - дозовану кількість простих вуглеводів.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі