Восени на Україну чекає велетенська хвиля захворювань і новий локдаун

Єдиний спосіб вберегти себе та близьких – вакцинуватися

Неймовірна ефективність щеплень від Covid-19 і початок кінця пандемії коронавірусу в країнах із високим рівнем вакцинації. На інфографіці, створеній Financial Times, можна побачити драматичну різницю між другою і третьою хвилею пандемії в країнах з високим рівнем вакцинації.

Якщо під час другої хвилі вибухоподібне зростання кількості кейсів супроводжувалося дзеркальним зростанням смертей, то під час третьої хвилі цей залізний зв'язок було розірвано. Кількість нових випадків Covid-19 у Великій Британії та Португалії через появу нового надзаразливого штаму вірусу швидко зросла, а кількість смертей залишилася майже незмінною.

Якщо під час найгіршого тижня січневої хвилі в Великій Британії щодня помирало 1200 людей, то на піку липневої хвилі помирає 60 - зменшення в 20 разів! Хоча повністю вакциновано лише трохи більше половини населення. Британський уряд підрахував, що з моменту початку кампанії вакцинації, щеплення лише в Англії (без урахування Шотландії, Уельсу та Північної Ірландії) попередили 7 млн інфекцій і під 30 тис. смертей від Covid! Сьогодні у Великій Британії хворіє в основному не вакцинована молодь – як тільки повну програму щеплення отримають і вони, пандемія в країні завершиться.

В Україні повністю вакциновано лише 4% населення

На жаль, з вакцинацією добре не всюди. В Тунісі, з його 6% повністю щеплених, разом з шаленим зростанням захворюваності швидко зростає і смертність. В Україні, в наслідок провалу кампанії вакцинації, на сьогодні повністю вакциновано лише 4% населення. Тому, з високою вірогідністю, восени на країну чекає велетенська хвиля захворювань і смертей, а також новий локдаун. Єдиний спосіб вберегти себе та близьких – вакцинуватися. Благо, вчені створили фантастично ефективні та безпечні вакцини. І, нарешті, вони з'явилися у вільному доступі і в Україні.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі