"Динамо" краще, ніж торік, але втримати "Шахтар" буде важко

Де Дзербі нічого боятися Луческу

Стартував чемпіонат України 2021/22 з футболу. Головне питання – чи зможе "Шахтар" повернути собі перше місце, відібравши його у "Динамо"?

"Шахтар" - це амбіції. Клуб порівняно з іншими витрачає кошти.

Зараз "гірникам" потрібно ставити гру, бо прийшов новий тренер зі своїми вимогами. Принципи Роберто Де Дзербі відрізняються від того, що було за Луїша Каштру. Перший матч проти "Інгульця", виграний – 2:1, показав, що не все ще досконало в побудові гри. Потрібен час.

Де Дзербі - готовий тренер. Не потрібно його розглядати під кутом протистоянь із Мірчею Луческу. Італійський наставник зміг проявити себе в серії "А". Чому йому боятися Луческу?

"Шахтар" витратив на новачків понад €40 млн. Це може стати проблемою відповідальності. Не всі можуть витримати цей тиск очікувань. Але проблема - коли гравці слабкі. Якщо якісні, то ніяких проблем не буде.

40-мільйонні витрати "Шахтаря" можуть стати проблемою відповідальності

Для "Шахтаря" найвразливіше місце - захист. Микола Матвієнко, Вітао, Валерій Бондар – не найбільш надійні. Де Дзербі має попрацювати над обороною, щоб завдяки командним діям нівелювати індивідуальні помилки.

Гра двічі на тиждень була проблемою для Каштру. З нею зіткнеться і Де Дзербі. Якщо у тренера не має такого досвіду, то йому допоможуть гравці, які звичні до такого ритму. Важливо, щоб у цій ситуації команда перемагала, маючи хороший емоційний фон. Минулого сезону "гірники" не виглядали стійкими психологічно.

Для "Динамо" захистити титул буде складніше, ніж його здобути. Мірча Луческу вже вибудував свою стратегію та план розвитку команди. Нові гравці повинні в цю схему вписуватися. Луческу має сталий погляд на гру команди. Можливості футболістів він знає. Розуміє, як їх використовувати. "Динамо" за рік стало сильніше. Кияни починають у вищій точці, ніж торік. Буде цікаво подивитися, наскільки команда зможе прогресувати.

Новачки Ілля Шкурін та Ерік Рамірес здатні посилити атаку "Динамо". Минулого сезону саме позиція форварда мала найбільше критики. Рівень амбіцій клубу – вищий за форвардів, які були минулого сезону.

Але втримати "Шахтар" на шляху до вершини буде важко. Донеччани мають кращу комплектацію і відповідно – менше шансів на втрати очок проти інших команд УПЛ.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі