"Формула Штайнмаєра" запустить процеси, які зметуть Зеленського

Президенту потрібно ввічливо і обґрунтовано навчитися говорити "ні"

Німеччина закликала Україну імплементувати "формулу Штайнмаєра" у своє законодавство. Аргументувала це тим, що необхідно повністю виконати підсумки саміту, узгоджені в Парижі в грудні 2019 року, щоб домогтися помітних поліпшень для жителів сходу України. Росію теж просять відкрити КПВВ, розмінувати території і відвести важке озброєння. Росія мовчки кладе ці прохання.

Почнемо з того, що "формула Штайнмаєра" пропонує спочатку вибори в ОРДЛО, а потім контроль кордону Україною. Це означає, що вибори будуть проходити під контролем Кремля та його маріонеток. Це означає, що жодна проукраїнська сила не зможе вести там передвиборну боротьбу без ризику для життя. Це означає, що вибори на Донбасі в будь-якому випадку будуть фальсифіковані, адже Кремль вміє малювати 146% результату. Це означає, що Володимир Путін легітимізує своїх маріонеток, контроль над цією територією залишиться у Кремля, але після цих псевдовиборів на Україну ляжуть фінансові зобов'язання перед регіоном, який ми не будемо контролювати, але зате знімуться санкції з РФ. Загалом, все те, чого хоче Путін.

"Формула Штайнмаєра" пропонує спочатку вибори в ОРДЛО, а потім контроль кордону Україною. Це означає, що вибори будуть проходити під контролем Кремля та його маріонеток

Німеччина прекрасно показала Україні приклад захисту національних інтересів. Якщо щось в інтересах Німеччини, то можна плюнути на європейські демократичні цінності, закрити очі на анексію Криму, окупацію Донбасу і загрозу вторгнення з боку РФ, і вести бізнес з Путіним. Це нам показали на "Північному потоці-2". А тепер від нас щось вимагають? Упевнений, що зараз необхідно перейняти досвід Німеччини та Ангели Меркель і ввічливо, але впевнено відмовити їм же. Якщо будуть наполягати, то можна послати. Не так ввічливо, але так само впевнено. І сказати спасибі за урок. І займатися посиленням армії і створенням потужних спецслужб.

А на казки Німеччини про те, що вона введе якісь санкції, якщо Росія продовжить агресію проти України, ми можемо відповісти чудернацькою казкою про Будапештський меморандум. Нас ця історія навчила не вірити словам або паперам із порожніми формулюваннями, які ні до чого не зобов'язують.

Історія з Будапештським меморандумом навчила нас не вірити словам або паперам із порожніми формулюваннями, які ні до чого не зобов'язують

Я щиро сподіваюся, що у Володимира Зеленського, при всій його некомпетентності, все ж вистачить розуму не починати процес імплементації "формули Штайнмаєра" в українське законодавство. Тому що війну він цим не закінчить, а запустить інші процеси, які зметуть і його, і всіх тих зрадників інтересів України, які ризикнуть підтримати німецькі вимоги. І розмальованими дверима Офісу президента в цій ситуації Зеленський не відбудеться. Так що не будіть сплячого собаку, Володимире Олександровичу. От просто не треба. Вчіться ввічливо і обґрунтовано говорити "ні", як це зробила Меркель. Але навіть не думайте намагатися подати це в ВР. Тому що цей ящик Пандори вже буде не закрити.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі