Престиж Заходу підірвано. Міжнародні організації можуть наживатися на кредитах

Має бути публічний контроль і звітність про те, якої якості проєкти фінансують

Як відомо, кожен прогресивний український патріот (як я) має прагнути двох речей: щоб курс нашої країни визначало Агентство США з міжнародного розвитку, а щоб цей курс втілював районний осередок Компартії Китаю.

Але і я мушу визнати, що у структури Святого Заходу може пробратися корупція. Про що свідчить відео, опубліковане журналістами. На ньому функціонер Європейського банку реконструкцій і розвитку, відповідальний за кредитування доріг, зненацька отримує подарунки від представника фактично підзвітної банку структури під час приватної зустрічі у ресторані.

У структури Святого Заходу може пробратися корупція

Я, звісно, не сумніваюся, що у тому пакеті – лише блокнотик, чашка з логотипом і ручка. Але престиж Заходу підірвано, адже такі зустрічі не дуже схвалюються антикорупційним етикетом.

Якщо серйозно, то ми, звісно, потребуємо грошей Заходу. А особливо потребуємо дешевих грошей від їх фінансових організацій, котрі спеціально створені для того, щоб через ці дешеві гроші займатися хорошим (і не завжди) лобізмом у країнах-позичальниках.

Але це не значить, що не має бути публічного контролю і звітності перед тубільцями про те, якої якості проєкти фінансують. Чи не шкодять вони державі - зокрема, природі чи спадщині. Які заходи зі свого боку міжнародні структури застосовують, щоб упередити розкрадання цих коштів їх посадовцями разом з локальними чиновниками.

Бо красти можуть міжнародники, а віддавати кредити нам, з наших аборигенських податків.

До речі, про податки. Якщо калькувати відомий вираз "немає грошей держави, є гроші платників податків", то можна казати, що немає міжнародних фінансових структур, є лише конкретний інтерес конкретних іноземних корпорацій чи урядів.

Немає міжнародних фінансових структур, є лише конкретний інтерес конкретних іноземних корпорацій чи урядів

Тож чекаємо від ЄБРР майстер-класу у кризових комунікаціях – публічного звіту про використання коштів на будівництво доріг в Україні і заходів, здійснених з метою попередження корупції.

P.S. Пікетував ЄБРР з екологами ще з нульових, бо деякі проєкти в галузі енергетики цього шановного банку є дуже небезпечними для навколишнього нашого середовища.

P.P.S. 25 жовтня 2018 року колишнього директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Родріго Рато помістили у в'язницю за вироком суду у зв'язку з податковим шахрайством. Будьмо пильні і берімо приклад із закордонних правоохоронців.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі