Рибу готую із сухарями та перцем чилі. Цікава і смачна страва
Можливо, ви опинитеся думками в Італії
Риба – це завжди гарна ідея для смачного обіду або вечері. До неї можна готувати гарнір із круп, картоплі та спагеті, мені ж подобається, коли риба без гарніру: готуєш, береш свіжий багет і їж. Розповім історію з життя: одного разу я подорожував Італією та в одному з місцевих ресторанів замовив рибу і морепродукти. Спробував і здивувався, смак мені нагадав мою страву, яку я готував вдома – салаку в панірувальних сухарях. Це дуже цікава та смачна страва. Вам сподобається. І можливо, ви опинитеся думками в Італії. Але, перед тим як поділитися рецептом, розповім, як смачно приготувати будь-яку рибу.
Перед приготуванням, рибу необхідно посолити та залишити на 10 хвилин або зробити маринад і залишити мінімум на 30 хвилин.
Перед приготуванням, рибу необхідно посолити та залишити на 10 хвилин або зробити маринад і залишити мінімум на 30 хвилин
Рибу можна смажити в паніровці. Найпростіший варіант – обваляти в борошні. Я ж для себе відкрив манну крупу: просто берете рибу, обвалюєте в манці та відправляєте смажитися на розігріту пательню до рум'яної скоринки. Ще варіант – зробити паніровку зі збитого яйця та панірувальних сухарів: обваляйте рибу в збитому яйці, а потім у панірувальних сухарях. Усе! Черговість можна міняти – все залежить від ваших смакових уподобань. До слова, у збите яйце можна додати 1 ст. л. вершків, молока або світлого пива.
Якщо готуєте рибу на мангалі, її досить посолити та поперчити, але можна зробити і маринад, наприклад, із соєвого соусу, сушеного базиліка та порізаної півкільцями ріпчастої цибулі. Утім, варіантів багато, поділюся деякими:
• лимон, цукор, вода й м'ята;
• гранатовий сік і кориця;
• корінь імбиру, мед, соєвий соус, перець чилі та оцет.
Рибу можна запікати в духовці з сезонними овочами, останні попередньо замаринувавши, також зі сметаною, вершками, із гірчицею або просто политу лимонним соком. Найголовніша умова – не перетримати, щоб риба вийшла соковитою. Утім, рибу можна просто посолити, поперчити та відправити в духовку запікатися, а окремо зробити соус, наприклад, айолі.
Як приготувати сардини або салаки з панірувальними сухарями.
Інгредієнти:
500 г сардини або салаки
2 зубчики часнику
2 ст. л. сушеного кропу
2 ст. л. томатної пасти
половина перцю чилі
3 гілочки петрушки
4 ст. л. панірувальних сухарів
пачка сухого кропу
4 ст. л. оливкової олії для смаження
половина лимона
сіль до смаку
Приготування:
Наріжте половину перцю чилі, а 2 зубчики часнику роздавіть ножем.
У пательні розігрійте 4 ст. л. оливкової олії, викладіть салаку, а слідом перець чилі та зубчики часнику. Смажте приблизно 3-4 хвилини.
Потім додайте 2 ст. л. томатної пасти. Акуратно перемішайте дерев'яною ложкою, щоб риба залишилася цілою.
Полийте рибу соком половини лимона.
Додайте до риби 4 ст. л. панірувальних сухарів, змішаних із однією пачкою сухого кропу. Готуйте ще 5 хвилин. Порубайте 3 гілочки петрушки і подавайте салаку із зеленню та лимон.
Невелика порада: можна окремо відварити пасту і подати її з цією стравою. Якщо немає сардин - можна купити солону салаку, але попередньо замочити її в молоці на 30 хвилин.
Коментарі