Ділюся секретами, як приготувати смачний плов

Успіх залежить більшою мірою не від інгредієнтів, а від методики приготування

М'ясо, рис, морква, ріпчаста цибуля та спеції до смаку – це класичний рецепт плову. Готувати можна й вдома, і на пікніку. Мені ж захотілося незвичного поєднання, і я його знайшов – м'ясо, курага та арахіс. Вийшло так, що без добавки точно не обійтися. Але спершу поділюся секретами приготування смачного та розсипчастого плову. Тут спойлер: успіх будь-якого плову залежить більшою мірою не від інгредієнтів, а від методики приготування.

Як приготувати смачний плов?

М'ясо. Насправді плов можна готувати з будь-яким м'ясом. Хочете більш дієтичний варіант, віддавайте перевагу курятині, індичатині або кролятині. Але найчастіше використовують свинину або баранину.

Крупа. Для плову використовують рис. Якщо хочете, щоб страва вийшла розсипчастою, то віддавайте перевагу басматі або девзіра. Усе, що потрібно знати при виборі рису – він повинен бути середньої довжини, перловим і добре вбирати в себе воду та жир. Якщо ви вперше готуєте плов, можна піти на хитрість: використовувати пропарений рис – він практично завжди розсипчастий навіть, якщо переварити. Рис необхідно добре промити, до прозорої води, щоб прибрати крохмальний пил, який може стати причиною того, що плов злипнеться. Також можна рис замочити на 20 хвилин, доки готуєте м'ясо для плову.

Усе, що потрібно знати при виборі рису – він повинен бути середньої довжини, перловим і добре вбирати в себе воду та жир

Спеції. Незабутній аромат плову додають спеції, і тут справа в ваших смакових перевагах. Як правило, додають зіру, часник, барбарис і мелений чорний перець. Я ж ще додав зерна фенхелю.

Овочі. Ріпчасту цибулю і моркву – ці інгредієнти присутні в будь-якому рецепті плову. Цибулю нарізають півкільцями або кільцями, а моркву брусочками. Утім, можна нарізати і дрібними кубиками, як зробив я.

Масло. Для приготування плову використовують курдючний жир – якщо ви готуєте цю страву за всіма правилами, але цілком підійде соняшникова або кунжутна олії. Також плов можна заливати не тільки водою, але й овочевим або м'ясним бульйоном.

Інгредієнти:

400 г рису басматі

800 г свинячого ошийка

150 г кураги

1 морква

1 ріпчаста цибуля

1 головка часнику

1 дрібка зерен фенхелю

1 дрібка зіри

800 мл води

50-70 г арахісу

1 ст. л. соняшникової олії (для смаження)

зелень до смаку

сіль до смаку

Приготування:

Очистіть 100 г моркви і 1 ріпчасту цибулю, наріжте овочі дрібними кубиками.

Головку часнику не очищайте від лушпиння, зріжте ножем нижню частину. Ми будемо використовувати голівку цілу.

Візьміть 800 г свинячого ошийка зачистіть, щоб м'ясо в плові вийшло ніжним. Наріжте великими порційними кубиками.

У глибокому сотейнику або жаровні розігрійте 1 столову ложку соняшникової олії, обсмажте моркву та цибулю протягом декількох хвилин до прозорості цибулі.

Додайте м'ясо, головку часнику та 150 г кураги. Посоліть і поперчіть до смаку. Додайте дрібку зерен фенхелю та дрібку зіри, обсмажуйте ще 3-4 хвилини.

Додайте 400 г промитого до чистої води рису та залийте 800 мл води. Зніміть із вогню та відправте в розігріту до 180 градусів духовку під кришкою на 40 хвилин.

У готовий плов додайте 50-70 г арахісу. Останній можна використовувати солоний і порубати ножем. При подачі прикрасьте зеленню – кропом, петрушкою, пір'ям зеленої цибулі.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі