Україна не змогла нав'язати Нідерландам контргру

Кваліфікація наших центральних захисників недостатня

Наша збірна стала жертвою завищених очікувань. Багато українських видань писали, що ми їдемо вигравати перше місце в групі. Свого часу в Польщі багато чекали від Кубка світу-1986, а насправді з тріском вилетіли в 1/8 фіналу. Або Росія в 2002 році, коли не вийшли зі слабкої групи.

Не можна сказати, що матч проти Нідерландів був вдалим, бо мали лише короткий успішний відрізок. Туреччина 30 хвилин дуже вдало грала проти Італії, а Росія 20 хвилин – проти Бельгії. Боксера хвалять не за три раунди, а за весь бій.

Приємне все таки було. Хочу похвалити групу атаки. Ярмоленко так яскраво не грав навіть у молодості. На правому фланзі в нас було набагато менше проблем, аніж на лівому. Якби не "зламався" Зубков, там теж було би спокійніше. Миколенко мусив працювати за двох. Величезну роботу виконав Яремчук. Суперник грав за схемою 3-5-2, яка передбачає дуже активну гру на флангах.

Ярмоленко так яскраво не грав навіть у молодості

Не вдалося нав'язати контргру в центрі поля. Зусиль одного Сидорчука було мало. Малиновський і Зінченко – креативні гравці, яким важко грати весь час у захисті.

Тиск нідерландців рано чи пізно мав принести результат. Поки кваліфікація наших центральних оборонців Матвієнка й Забарного не дозволяє убезпечити себе від гостроти в карному майданчику. Грубих помилок від них не було, але обидва не впоралися з постійним тиском суперника.

Зараз мене непокоїть четвергова гра з Північною Македонією. Я не впевнений, що повністю відновляться після Амстердама Ярмоленко, Яремчук, Сидорчук. Македонці в цьому плані мають перевагу: вони нікуди не літали, готуються в Бухаресті.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі