Як приготувати корисні супи без зайвих калорій

Краще відмовитися від шкварків, жирного м'яса та соусу

На жаль, у нашій гастрономічній культурі існує переконання, що кращий суп – той в який поклали підсмаженого сала або заправку з борошна. Приготований на жирному шматку м'яса та побілілий від сметани. А ще в основі – картопля, капуста, білий рис або манка. Це робить з рідкого супу густу жирну суміш овочів, борошна і води. Додати ще хліб, з яким "належить" такий суп їсти. У підсумку отримаємо багато зайвих калорій, легких вуглеводів та жиру.

Краще відмовитися від таких страв на користь легких та смачних, які можна їсти з задоволенням та не нашкодивши здоров'ю.

Перші страви втамовують голод при малій калорійності

Перші страви втамовують голод при малій калорійності. У порції супу приблизно 300 мл, в залежності від складу, може бути 150 - 200 ккал. Також вони легко засвоюються. Є ряд захворювань шлунково-кишкового тракту, коли протипоказано вживати сирі овочі. Тому їжа, що пройшла теплову обробку просто необхідна. І овочі приготовані у вигляді супу якраз підходять.

Прості поради з приготування корисних супів:

- Овочеві супи слід готувати на основі сезонних продуктів. У міжсезоння можна використовувати заморожені овочі. Чим більше різноманітних овочів в супі, тим краще. Їх у перших стравах бажано варити не довше 15 хвилин для збереження в них поживних речовин. Тому кидати овочі краще в киплячу воду.

- Приготувати суп можна на овочевому відварі чи на основі пісного м'яса або риби. Краще відмовитися від супів з додаванням сосисок, ковбаси, копченостей.

- Супи на овочевих відварах краще готувати з додаванням рослинних жирів, наприклад, оливкової олії.

- Варто уникати жирних добавок - шкварок, бекону або жирного соусу. Крім того, контролювати кількість солі.

- Треба використовувати натуральні інгредієнти та приправи. Уникати додавання готових бульйонних кубиків і сумішей спецій з великою кількістю солі або глутамату натрію. Смак супу краще підкреслити свіжими і сушеними травами.

- Щоб збільшити щільність і поживну цінність супу, можна додати цільнозернові крупи, макарони з твердих сортів пшениці, коричневий рис або бобові.

- Більш корисний щойно приготований суп. Його можна посипати свіжою зеленню, наприклад, петрушкою, кропом, цибулею або кінзою - чим більше зелені в тарілці, тим краще.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі