Зеленський у захваті від шоу "Санкції РНБО". Народ аплодує, каса наповнюється

Технологію призначати когось винуватим без суду і слідства регулярно використовують на Банковій

Сьогодні п'ятниця, а значить ввечері, можливо, вийде нова серія шоу під назвою "Санкції РНБО" із Зеленським у головній ролі. Не знаю, про кого він планує говорити і кого Банков планує обілетити, щоб прибрати зі списку санкцій, але серіал подобається виконавцю головної ролі. Значить, нова серія буде. Адже ще залишилися ті, хто займаються переведенням коштів у готівку, скрутками й іншим тіньовим бізнесом, який може наповнити касу монозброду. А наповнювати треба. Тому що "слуги" звикли до конвертів і без них погано голосують. І навіть кладуть на забаганки "найбільшого політичного лідера сучасності", на думку Єрмака і Мендель. Та й вибори можуть бути в будь-який момент, а бабло на них вже буде отримати складно. Так що "Show must go on!"

А пам'ятаєте, як починалося це шоу? Нехай з порушенням законів, але красиво ж. Взяли і закрили канали. І була маса овацій. А оплески Зеленський любить. Дуже. І навіть більше, ніж зупинку падіння свого рейтингу. Тому відразу пішли нові шоу! Щоб народ аплодував і каса наповнювалася. Тому внесли контрабандистів у список. Але не всіх. Деяких навпаки - зі списку прибрали. Ну, по-перше, там були такі контрабандисти, які свою групу депутатів у "Слузі" утримують, або такі, хто з розумінням поставився до умов видалення зі списку. А по-друге, внесли до списку тих, хто заважав переділу ринку контрабанди. У підсумку, контрабанда не зникла і навіть не зменшилася, вона стала контрольована. І звичайно ж, не забули про виконавця головної ролі. Він отримав оплески. І не тільки.

Пора йому згадати, що він - гарант Конституції, а не головний її порушник

Тепер цю технологію - призначати когось винуватим без суду і слідства - регулярно використовують на Банковій. Зеленський ляпає язиком, без рішення суду називаючи людей злочинцями. Наприклад, у список злодіїв в законі внесли людей, які такими не є. Або за це хтось заплатив, або від цих людей хочуть щось отримати, але шоу триває і технологія працює. Тепер в олігархи внесуть тих, у кого є гроші, але хто готовий буде відкупитися або гарантувати лояльність своїх ЗМІ Зеленському.

Все це вже було в історії. Так, наприклад, проскрипції - список осіб, яких влада оголошувала поза законом, винайдені в Стародавньому Римі кривавим диктатором Суллою як знаряддя масового політичного терору (82-81 роки до н. е.). Використовувались ним і його наближеними також для зведення особистих рахунків і як засіб збагачення. Рішення ухвалював особисто Сулла, на його розсуд і без суду чи слідства. Схоже на те, що робить Зеленський? Саме так. Тільки Зеленський не Сулла, і не Путін, якого він намагається копіювати. І навіть не Лукашенко, якого він копіював раніше, кричачи "Вийди геть, розбійник". І пора йому згадати, що він - гарант Конституції, а не головний її порушник. А інакше наш бідоносець принесе велику біду. І собі, і Україні. Перше мене не лякає, друге неприпустимо. Так що, чим раніше він закінчить свій серіал з РНБО і чим раніше займеться судовою реформою, тим більше шансів у нього на те, що за все ним скоєне судити його будуть чесно. А це вже для нього не мало.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі