Як приготувати божественно смачний зефір з полуницею та кінзою

Десерт не потрібно запікати, він просто сохне

Солодкий, красивий та легкий, немов хмаринка – сьогодні будемо готувати божественно смачний зефір. Виявилося, багато людей вважають, що зефір в процесі приготування потрібно запікати. Але все набагато простіше – спочатку зефір замішують, а потім він просто сохне. Зовсім трохи зусиль, кілька годин очікування – і чудовий десерт готовий.

Перший зефір виготовляли єгиптяни ще у 2000 р. до н.е. Тоді його робили на основі екстракту кореня болотяних рослин, а призначалися ласощі лише для особливих подій та тільки для фараонів і людей з особливо високим статусом. З роками рецепт модернізувався. Рослинний сік з часом замінили на желатин, що значно спростило процес виробництва та збільшило його масштаби.

Своїй стабільній пухкій структурі сучасний зефір зобов'язаний яєчним білкам, збитим із цукром. Далі до білків додають якийсь солодкий сироп за смаком. Я обрав доволі незвичне, але дуже круте поєднання – полуниця та кінза. Вийшло просто нереально смачно! Коротше, якщо хочете приготувати найсмачніший зефір у вашому житті, то зараз я вас навчу.

Інгредієнти:

Для зефіру:

4 білка середніх яєць

80 г цукру (для білків)

150 мл води

12 г агар-агару (1200)

300 г цукру (для сиропу)

100 г рідкого меду

10 гілочок кінзи

250 г полуниці

Для обвалювання зефіру:

½ склянки цукрової пудри

1 ст. л. крохмалю

Приготування:

Підготуйте всі інгредієнти для приготування зефіру. Також вам обов'язково буде потрібен кулінарний мішок із насадкою "зірка".

Покладіть у чашу фуд-процесора 250 г полуниці та листочки з 10 гілочок кінзи, перебийте до стану однорідного пюре.

У сотейнику з'єднайте 150 мл води, 12 г агар-агару та 100 г рідкого меду.

Прогрійте все до загуснення, постійно помішуючи. Консистенція має бути схожою на кисіль. Всипте 300 г цукру та варіть ще 2 хвилини, не перестаючи помішувати.

Додайте пюре з полуниці та кінзи і проваріть сироп на середньому вогні ще 5 хвилин.

Відділіть у миску 4 білка від жовтків. Робіть це обережно, аби до білків не потрапила хоч найменша кількість жовтка.

З'єднайте білки з 80 г цукру у чаші кухонної машини та збивайте до появи пишної піни.

Тонкою цівкою вливайте у чашу до білків сироп з полуниці, не перестаючи збивати.

Після того, як влили весь сироп, збивайте ще 2 хвилини на швидких обертах. Маса повинна збільшитися в об'ємі у 3 рази.

Дуже швидко перекладіть масу в кулінарний мішок та відсадіть зефір. Це треба робити максимально швидко, поки маса не встигла стабілізуватися. Дайте зефіру підсохнути приблизно за кімнатної температури 4 години.

Змішайте у мисці ½ склянки цукрової пудри і 1 ст. л. крохмалю і обваляйте половинки зефіру, аби поглиналася зайва волога. Якщо хочете, зліпіть перед цим дві половинки зефіру разом.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Наші автори
Майкл Дракман Директор Міжнародного республіканського інституту в Україні
Дар'я Лазарєва Експертка відділу клімату та транспорту ГО "Екодія"
Юрій Ніколов Співзасновник видання "Наші гроші"
Брайан Вітмор Cтарший науковий співробітник Atlantic Council
Іван Сидор Священник, секретар-референт Київської єпархії ПЦУ