Росіянам що не покажи – усе готові вважати своїм. Вони направлені на експансію

У них нічого немає – немає історії крім кількох століть, немає мови до ХІХ сторіччя, немає власне такого етносу, як "росіяни"

Прикметно, росіянину що не покажи – борщ, горілку, вишиванку, Київ – він усе готовий вважати своїм. Росіяни практично не сваряться з приводу крою комірця на косоворотці, їх мало обходять суперечності між старовірами і "єретиками-ніконіацями". Вони, на відміну від нас, направлені на експансію.

Росіяни сильні тим, що можуть присвоювати, тобто завойовувати, не тільки території, а й пісні та слова, козацтво і кріпацтво, письменників і вчених, страви і напої. Можуть одночасно вважати своїми святими Леніна і вибитого ним Миколу Другого.

Грузина Сталіна, котрий нищив мільйонами росіян, вони теж присвоюють – бо його боялися у Європі, а це головне. Українця Хрущова, котрий засудив культ особи Сталіна, вони теж тягнуть собі, і це для них нормально.

Вони беруть собі історію України і вважають своєю. Вони для страховки беруть історію Золотої Орди і теж вважають своєю

Вони беруть собі історію України і вважають своєю. Вони для страховки беруть історію Золотої Орди і теж вважають своєю. І їх не колише ця суперечність.

Які мордва, чудь, меря, чуваші, карели, ерзя, удмурти, мокша, марій ел? Ви, українці, багато чуєте про національно-визвольну боротьбу цих народів? А вона насправді є, там є свої мученики, дисиденти, ув'язнені, в Україні є політичні біженці. Вони, як і ми, борються за свою мову проти зросійщення, за свою ідентичність, за свої національні права.

Який там Крим! Та вони Стамбул і Єрусалим вважають ісконною власністю, я абсолютно серйозно. Сторонньому невтаємниченому спостерігачеві було б незрозуміло, якого біса росіяни воюють у Сирії – а насправді Пальміру і Дамаск вони вважають своїми південними містами. Просто колись щось тимчасово пішло не так, просто тимчасово ці території не під короною російського царя.

При тому, що у них нічого немає – немає історії крім кількох століть, немає мови до ХІХ сторіччя, немає власне такого етносу, як "росіяни", практично немає царів "російської" національності - все ж вони є і лізуть, лізуть.

Бо на базі саме такого підходу, саме з таким великим запитом на присвоєння чужого, з такою вірою у власну вищу винятковість легко будувати імперію.

А от з українцями будувати імперію важко. Але ми справимося.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі