У контрацепції в наш буремний час сексуальних революцій є дві мети

Про важливе

З різних джерел лунає, що партнери по сексу повинні домовлятись про спосіб контрацепції, планувати вагітність (в гетеросексуальних парах) і поважати бажання та вибір іншого. Ну, хоча б його принаймні чути. Або хоч краєчком потиличної звивини підозрювати, що партнер з вами може бути не згоден і мати свою точку зору.

У контрацепції в наш буремний час сексуальних і не тільки революцій, є дві основні мети: запобігання небажанної (саме тепер - саме з цим партнером - взагалі) вагітності та захист від інфекцій, що передаються статевим шляхом.

Поговоримо про першу мету.

Милі дівчата і чарівні жінки, вагітність повинна бути бажаною і саме тоді, коли ви її бажаєте. Про це необхідно потурбуватись до сексу

Милі дівчата і чарівні жінки, вагітність повинна бути бажаною і саме тоді, коли ви її бажаєте. Знову ж таки, бажано враховувати бажання вашого партнера.

Про це необхідно потурбуватись до сексу і вам особливо, бо може виявитись, що йому не подобаються презервативи і що "я думав, ти сама знаєш як". Звичайно, в ідеальному варіанті про наслідки думають обидва, але пристрасть вона така... пристрастна і захоплююча.

Отже, коротенькі твіт поради з контрацепції:

- Статеве життя нерегулярне, партнер новий, невідомий, або настільки відомий, що геть ненадійний - презерватив.

- Статеве життя нерегулярне, але партнер сталий, один, надійний і перевірений життям - сперміциди або презерватив. Або внутрішньоматкова спіраль, бо нерегулярний секс може стати регулярним.

- Регулярне статеве життя (ритм індивідуальний, але не менше двох разів на тиждень) з одним сталим і надійним партнером. При цьому репродуктивні плани ще є, але не на часі - гормональна контрацепція (потребує призначення лікарем), внутрішньоматкова спіраль (призначає і встановлює той самий лікар), модифікований календарний метод (має нюанси по технології використання і надійності), перерваний статевий акт (ненадійна контрацепція), ну, або знову ж таки - презерватив.

Увага! - під "гормональною контрацепцією" ховається багато різних опцій. Це можуть бути комбіновані оральні контрацептиви, вагінальне кільце, контрацептивний пластир, внутрішньоматкова спіраль з різним вмістом гормонального препарату. Ще раз, капслоком: ЇХ ПРИЗНАЧАЄ ЛІКАР, а не інстаграм.

- Регулярне статеве життя один партнер і виконана (забанена) місія батьківства - хірургічна стерилізація, вазектомія, внутрішньоматкова спіраль (всі процедури не гомеопатичні і вимагають присутності лікаря під час проведення).

Після пологів на тлі лактації - презерватив з додатковим лубрикантом. Не тому що немає часу на прелюдію, а тому що пролактин - гормон грудного вигодовування - сушить слизову

- Після пологів на тлі лактації при швидкому сексі (поки спить) - презерватив з додатковим лубрикантом. Не тому що немає часу на прелюдію, а тому що пролактин (гормон грудного вигодовування) сушить слизову. Нагадаю, что лубриканти і вагінальні зволожувачі на масляній основі пошкоджують латекс презервативу, тому... якщо не маєте бажання мати неочікувані дві смужки на тесті обирайте правильний лубрикант.

- При любому ритмі статевого життя але при потребі максимально надійної контрацепції, в залежності від планів на вагітність в майбутньому - стерилізація, гормональна контрацепція, внутришньоматкова спираль. І надійний партнер.

Безпека понад усе!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі