Індичку готую за спеціальною технікою. М'ясо виходить ніжним, аж тане у роті

Смак доповнить солодкий перець і апельсин

Не знаю, чи це погода так впливає, чи щось інше, але хочеться приготувати щось легке та дієтичне. І щоб це був не просто якийсь овочевий салат, а м'ясо. А що найкраще підходить під цей опис? Так, я теж подумав про індичку. Це м'ясо надзвичайно ніжне, делікатне та смачне. Тож сьогодні готуємо індичку в духовці з апельсинами та перцем.

З м'ясом можна робити багато процесів – смажити, тушкувати, варити, але мені найбільше подобається його запікати. Так і простіше, і корисніше. Особливо, якщо мова йде про філе індички. Я задумався, як зробити його максимально ніжним, щоб аж тануло у роті? Для цього є спеціальна техніка приготування, коли м'ясо довгий час готується за низької температури. Саме так ми і зробимо з індичкою – покладемо у "рукав" і будемо запікати за температури 125 градусів 2,5 години. Так, це трохи задовго, але ж який ніжний смак! Всі соки залишаться у м'ясі і воно буде просто божественним. Щоб зробити золотаву скоринку, наприкінці дістанемо індичку з "рукава" і потримаємо у режимі грилю. А ще буде неймовірно ароматний та насичений смаками соус на основі солодкого перцю та горіхів із часником. Доповнить смаки апельсин. Я впевнений, ця індичка стане однією з ваших улюблених страв!

Інгредієнти:

800 г філе індички

1 червоний солодкий перець

1 апельсин

2 ст. л. волоських горіхів

3 зубчики часнику

1 ч. л. орегано

2 ст. л. соняшникової олії

за смаком сіль і перець

Приготування:

Підготуйте всі інгредієнти для приготування соковитої індички з апельсином і солодким перцем. Увімкніть духовку розігріватися до 125 градусів.

Філе індички (800 г) зачистіть від плівок, натріть сіллю і перцем з усіх боків. Полийте м'ясо 1 ст. л. соняшникової олії. Викладіть філе індички в "рукав" і герметично запакуйте. Запікайте м'ясо в духовці за температури 125 градусів 2,5 години.

Помийте і просушіть червоний солодкий перець, зробіть невеликий надріз, щоб виходило повітря. Оберніть перець у фольгу разом із 3 неочищеними зубчиками часнику, трохи посоліть.

Потім витягніть м'ясо з "рукава" і виставте в духовці режим гриль, випікайте індичку ще 10 хвилин. Разом з м'ясом покладіть в духовку і перець з часником у фользі.

Готовий солодкий перець очистіть від шкірки і видаліть з нього насіння.

Викладіть шматочки запеченого перцю і зубчики часнику в чашу блендера. Додайте 2 ст. л. волоських горіхів, 1 ст. л. соняшникової олії, посоліть і поперчіть за смаком.

Вичавіть у чашу трохи соку апельсина і перебийте все блендером до бажаної консистенції соусу.

Виріжте філе апельсина. Для цього зріжте шкірку разом з білою частиною і відокремте ножем часточки.

Викладіть соус на індичку або збоку від м'яса, викладіть філе апельсина і посипте 1 ч. л. орегано.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Наші автори
Єнджей Бєлєцький Оглядач польської газети Rzeczpospolita
Ольга Матвіїва Керівник ГО "Бізнес-Варта"
Костянтин Єлісєєв Голова ГО "Центр нових рішень"
Даян Френсіс Головна редакторка канадської газети National Post 
Олег Саакян Політолог