Зелений борщ – найкращий суп із зелені, який тільки можна собі уявити
Легкий, але насичений за смаком
Мене завжди дивувала назва цієї страви. Чому саме борщ, а не просто зелений суп? Але якщо не вдаватися в термінологію, хочу сказати, що зелений борщ – найкращий суп із зелені, який тільки можна собі уявити. Дуже легкий і, в той же час, насичений за смаком. Я рекомендую приготувати його на овочевому бульйоні, взявши в якості зелені листя шпинату, петрушки і зелену цибулю.
Інгредієнти:
1 морква (велика або кілька маленьких)
2 шт. цибулі ріпчастої невеликого розміру
2 шт. картоплі
1 лавровий лист
1 пучок шпинату
1 пучок петрушки
1 пучок зеленої цибулі
2 ст. л. соняшникової олії
4 шт. перепелинних яєць
за смаком сіль і перець
Приготування:
Одну цибулину і половину великої моркви почистіть. Моркву поріжте на товсті кружальця, а цибулю залиште цілою. Перекладіть овочі в каструлю ємністю 1, 5 - 2 літри, залийте літром води, додайте лавровий лист і кілька дрібок солі. Доведіть до кипіння і варіть овочевий бульйон протягом 20 хвилин. Можете сміливо додати до нього корінь селери і стебла кропу або петрушки для аромату. Цього разу у мене їх просто не було. Водночас з цим відваріть 4 перепелиних яйця - буде достатньо 4-5 хвилин кипіння, щоб вони повністю приготувалися. Коли бульйон буде готовий, видаліть шумівкою овочі та лавровий лист і залиште на маленькому вогні.
Другу половину моркви поріжте дрібними кубиками. Я люблю готувати зелений борщ з дрібно порізаними овочами, щоб він швидше зварився.
Одну невелику цибулину дрібно поріжте.
Дві невеликих картоплини почистіть і поріжте приблизно таким же кубиком, як і моркву. Потрібно, щоб вони приготувалися одночасно.
Пучок шпинату добре промийте, зріжте нижню частину з корінням і поріжте досить крупно.
Пучок петрушки і невеликий пучок зеленої цибулі помийте, складіть разом і крупно поріжте. У петрушці використовуйте тільки верхню частину.
Додайте всі овочі і зелень в каструлю з бульйоном і доведіть до кипіння. Додайте 2 ст. л. соняшникової олії і варіть протягом 10-15 хвилин, поки картопля не буде готова.
Розлийте зелений борщ по тарілках і додайте в кожну по одному відвареному, почищеному та розрізаному на дві частини перепелиному яйцю.
Коментарі