Зелений борщ – найкращий суп із зелені, який тільки можна собі уявити

Легкий, але насичений за смаком

Мене завжди дивувала назва цієї страви. Чому саме борщ, а не просто зелений суп? Але якщо не вдаватися в термінологію, хочу сказати, що зелений борщ – найкращий суп із зелені, який тільки можна собі уявити. Дуже легкий і, в той же час, насичений за смаком. Я рекомендую приготувати його на овочевому бульйоні, взявши в якості зелені листя шпинату, петрушки і зелену цибулю.

Інгредієнти:

1 морква (велика або кілька маленьких)

2 шт. цибулі ріпчастої невеликого розміру

2 шт. картоплі

1 лавровий лист

1 пучок шпинату

1 пучок петрушки

1 пучок зеленої цибулі

2 ст. л. соняшникової олії

4 шт. перепелинних яєць

за смаком сіль і перець

Приготування:

Одну цибулину і половину великої моркви почистіть. Моркву поріжте на товсті кружальця, а цибулю залиште цілою. Перекладіть овочі в каструлю ємністю 1, 5 - 2 літри, залийте літром води, додайте лавровий лист і кілька дрібок солі. Доведіть до кипіння і варіть овочевий бульйон протягом 20 хвилин. Можете сміливо додати до нього корінь селери і стебла кропу або петрушки для аромату. Цього разу у мене їх просто не було. Водночас з цим відваріть 4 перепелиних яйця - буде достатньо 4-5 хвилин кипіння, щоб вони повністю приготувалися. Коли бульйон буде готовий, видаліть шумівкою овочі та лавровий лист і залиште на маленькому вогні.

Другу половину моркви поріжте дрібними кубиками. Я люблю готувати зелений борщ з дрібно порізаними овочами, щоб він швидше зварився.

Одну невелику цибулину дрібно поріжте.

Дві невеликих картоплини почистіть і поріжте приблизно таким же кубиком, як і моркву. Потрібно, щоб вони приготувалися одночасно.

Пучок шпинату добре промийте, зріжте нижню частину з корінням і поріжте досить крупно.

Пучок петрушки і невеликий пучок зеленої цибулі помийте, складіть разом і крупно поріжте. У петрушці використовуйте тільки верхню частину.

Додайте всі овочі і зелень в каструлю з бульйоном і доведіть до кипіння. Додайте 2 ст. л. соняшникової олії і варіть протягом 10-15 хвилин, поки картопля не буде готова.

Розлийте зелений борщ по тарілках і додайте в кожну по одному відвареному, почищеному та розрізаному на дві частини перепелиному яйцю.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Наші автори
Єнджей Бєлєцький Оглядач польської газети Rzeczpospolita
Ольга Матвіїва Керівник ГО "Бізнес-Варта"
Костянтин Єлісєєв Голова ГО "Центр нових рішень"
Даян Френсіс Головна редакторка канадської газети National Post 
Олег Саакян Політолог