Зеленський – президент двієчник. У нього схиблена уява про порядність

Є п'ять критеріїв і одна ціннісна характеристика без яких управлінець не може бути успішним

Два роки тому Володимира Зеленського обрали президентом.

Окреме кіно – це те, завдяки яким технологіям його обрали. Це був набір маніпулятивних технологій.

Але базувався він на одній ціннісній характеристиці. Яка, на думку людей, найбільше необхідна керівнику. Це порядність і чесність.

І я хотів би, щоб ми через два роки змогли його оцінити, як керівника країни.

Є чіткі критерії, яким має бути успішний керівник. Неважливо, якого рівня і управлінського типу: від директора бізнес-компанії, головного лікаря центральної районної лікарні до лідера країни.

Є п'ять критеріїв і одна ціннісна характеристика без яких управлінець не може бути успішним. Тобто по кожному він має мати хоча б трієчку в нашому табелі. Я б ще ці критерії ранжував від більш необхідного до менш. Хоча повторюсь, що необхідні усі. Поїхали:

1. Стратегічне мислення. Вміння бачити динамічну компанію чи лобістську кампанію, галузь, неурядову організацію, ввірений район у багатовимірній перспективі: демографія, спроможності, конкуренти, "бандитські розклади" і потенційні сраки.

Стратегія – не його коник

І Володимир Олександрович сам у Давосі торік заявив на весь світ, що стратегія – не його коник.

Двійка.

2. Вміння підбирати і розставляти кадри. Керівник не може всього знати і все охопити. Тому потрібно вибрати і поставити того, хто нестиме тягар обов'язків і відповідальності. Часто керівник має призначати тих, хто і самі повинні мати стратегічне мислення і призначати кадри.

Що ми бачимо тут у Найвеличнішого? "Квартал", люди олігархів і підлабузники. Ну і Мендель, звісно.

Двійка.

3. Комунікативність. Причому у різній її направленості. У формуванні стосунків з партнерами, постачальниками, суміжниками, керівництвом. Ну і з підлеглими спілкуватися не за принципом: "я начальник - ти дурак". Потрібне розуміння, що винен не лише своїй сім'ї, а і сім'ям підлеглих, принаймні, премії і настрій.

А у нас? Зеленський спілкується з піплом через відоси. Комунікації – це обов'язковий зворотній зв'язок. А у нас - він сам на сцені, а піплу дозволяють лише аплодувати із залу.

Двійка.

Зеленський сам на сцені, а піплу дозволяють лише аплодувати із залу

4. Адаптивність і вміння тримати удар. Простіше - бути кризовим менеджером. Вміння швидко реагувати на оперативні виклики і бажано без паніки. Чудовий приклад - Черчилль. З одного боку - безкомпромісність у боротьбі з Гітлером, з іншого - "неможливий" союз зі Сталіним (через здачу йому довоєнних територій іншого союзника - Польщі).

Зеленський надзвичайно гнучкий і вміє швидко міняти позицію. От хоча б щодо війни: від "перестать стрелять" до необхідності вступу в НАТО. Ще й панікує добре.

Поставимо трієчку.

5. Професійність. Передбачається, якщо ви керуєте спортом, то знаєте різницю між волейболом і водним поло. А якщо медициною - відрізняєте гонорею від діареї. Якщо ви командуєте військовими, то вмієте посилати підлеглих на смерть.

Ну тут ясно – двійка.

Ну і нарешті на додачу до цих необхідних якостей у керівника має бути порядність. Ця якість потрібна сучасному керівникові. Вона важлива, як і 5 попередніх.

У керівника має бути порядність

Але є одне але. Добрий керівник у папуасів їсть людей. А у деяких суспільствах він має вміти їсти мізки підлеглим. Тут порядність - це набір етичних якостей, які відповідають сучасному менталітету нації, суспільним нормам та спільним навичкам консорції.

Наприклад, у нашому суспільстві побутує поняття "чесний злодій". А у нормальних суспільствах це - оксюморон.

Тому Янукович - порядний батько і був винен лише своїй сімї. Але я знаю людей, які за це вважають його порядною людиною.

І тут у Зеленського, на мій суб'єктивний погляд, теж двійка.

Бо за моїми уявленнями про порядність – треба не Колю Тищенка з Татаровим відмазувать (бо це у них вважається порядним – відмазати друзів), а каленим залізом випалювати корупцію.

Схиблена у нього уява про порядність.

Як вам президент двієчник?

А він на другий термін хоче. Чекайте.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі