Секрети британської королеви. Що робити, аби жити довше

Для цього не так вже і багато потрібно

Все можуть королі? Не будемо говорити про всіх королів, проте британська королівська родина живе довго і, звісно, нам цікаво, чому так.

Багато хто скаже - у них життя спокійне (з цим можна посперечатися), у них є що їсти-пити, ні в чому собі не відмовляють, мабуть, на лобстерів дивитися не можуть (переконана, це дуже поверхневе уявлення).

Думаю, тут суміш всього: хороша спадковість (генетика), поєднана із здоровим способом життя, персоналізованим харчуванням, підібраним згідно показників здоров'я та особистих смаків, органічні продукти, чиста вода, хороші умови для відновлення.

І та інформація, яка просочується у світ, таки підтверджує, що члени королівської родини роблять правильний вибір: люблять яйця (одне з найкращих джерел незамінних амінокислот), чорний шоколад (корисний для судин, кишечних бактерій та мозку), курятину (джерела лізину, "противірусної" амінокислоти), свіжу капусту та буряк (овочі, які підтримують здоров'я печінки і всього організму).

Члени королівської родини люблять яйця, чорний шоколад, курятину, капусту та буряк

Я, правда, ще десь читала, що пані королева випиває хороше сухе шампанське, яке, як кажуть деякі вчені, активує процес аутофагії - лише прошу не накидатися на алкоголь після цього речення.

У будь-якому разі, у світі багато прикладів, що не всі довгожителі були "зожніками": чимало хто з них і курив, і любив хильнути, і навіть мав далеко не ідеальну масу тіла. На те вона і генетика.

Всі інші можуть розраховувати прожити менше, проте має значення якість життя: щоб навіть у тих роках, які відведені природою, і слюні не пускати, і під себе не ходити, а бути активним, кмітливим, адекватним, і залишатися людиною з максимальною кількістю працюючих функцій.

Тому, якщо все ж цікаво побачити, яким буде майбутнє, як розвиватимуться події, чому б не пожити довше?

Для цього не так вже і багато потрібно:

- Перевірка свого здоров'я, виявлення якихось порушень і вчасна їх ліквідація.

- Харчування простою, різнокольоровою їжею, з овочево-листово-ягідно-горіховим-пребіотичним компонентом.

- Щоденна фізична активність (більше, ніж просто ходити, а ще й робити вправи).

- Перебування на сонці - для синтезу власного вітаміну D, який запобігає багатьом порушенням і хворобам.

Вітамін D запобігає багатьом порушенням і хворобам

- Сауна, часта, але коротка (звісно, для практично здорових людей).

Для тих же, кому цього мало, варто поцікавитися основами біохакінгу, який спрямований на радикальне антистаріння, максимальну профілактику захворювань, які накопичуються з віком, покращення роботу мозку, фізичної форми та максимально якісне відновлення після ковіду.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі