Чотири турецькі корвети нас з моря не врятують. Війну виграють економіки

Перемагають ті, хто довше протримався у протистоянні

Російський флот у морі. Ну як "флот" — десь одна третя від того, що може в цілому виставити Росія зараз у регіоні. А ще ж авіація, а ще ж підводні човни, а ще ж допоміжні судна...

А тепер поясніть, як один, два чи чотири турецькі корвети врятують нас з моря. Ті корвети, які ще треба отримати років за 10, але платити за них треба вже.

Вчергове повторюю здавалося б очевидні речі — ми не здатні лінійно протистояти Росії. На кожен наш корвет вони поставлять три свої. Війну виграють економіки — перемагають ті, хто довше протримався у протистоянні. Вклавши всі можливі ресурс у будівництво чотирьох корветів, ми не лише не створимо паритету з Росією, ми й свідомо позбавимо себе можливості створити збалансовані сили, які при менших вкладеннях даватимуть більший результат.

Берегові ракетні комплекси, ракетні катери, сучасні розумні морські міни, морські безпілотники (у тому числі ударні) — як повітряні, так і підводні. Надмалі підводні човни та авіація з ПКРами — ось у що потрібно вкладати ресурси, а не гратися у амбіції адміралів та популізм політиків. І це потрібно на вчора, а не на післязавтра. Одна справа не мати спроможностей на морі у 2014-му чи 2015-му, там були об'єктивні причини. Але зовсім інше питання не мати їх у 2021-му році...

Сподіваюся, це загострення пройде мирно. Але висновки ми зробимо і почнемо проактивно готуватися до наступного — вкладаючи наявні ресурси у стратегічні напрямки посилення обороноздатності держави, а не розмазувати їх тонким шаром на всі напрямки та галузі.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі