Протистояння "Сіті" й "Парижа" буде значно цікавішим, ніж "Реал" - "Челсі"

Тактика Гвардіоли себе вичерпує

У повторних матчах 1/4 фіналу футбольної Ліги чемпіонів найбільше здивував "Парі Сен-Жермен". Команда нестабільна у внутрішній першості, де час від часу трапляються провали. Недавно її очолив новий тренер. І навпаки – суперстабільна "Баварія", якій набридло перемагати у бундеслізі, і яка кинула всі сили на виграш Ліги чемпіонів. Звісно, у німців відчувалася відсутність лідерів нападу – Левандовського і Гнабрі. Але це не применшує перемогу парижан. "Баварія", маючи в складі швидкісних захисників, так і не знайшла протидію Мбаппе і його контратакам. Весь час не минало відчуття, що "Париж" ось-ось заб'є в контратаці й інтрига помре. Однак "Баварія" боролася й мала шанси до останньої хвилини.

"Реал" був дещо схожий на "Париж". Команда видала поганий старт у примері, програвала "Шахтарю" в групі, але в потрібний момент мобілізувалася. У повторному матчі з "Ліверпулем" грала за рахунком. Здавалося, "Ліверпуль" володіє ініціативою, створює моменти, але на табло світилися нулі. Якби "Реал" у цей момент пропустив, він би знайшов резерви для посилення гри.

Якби "Реал" у цей момент пропустив, він би знайшов резерви для посилення гри

"Манчестер Сіті" показав вразливість своєї тактики. Навіть до найкращого, найдосконалішого, володіння м'ячем суперник звикає. І знаходить протидію. Здається, Гвардіола потихеньку починає вичерпувати себе з цією тактикою. У чемпіонаті справи ще йдуть добре за рахунок того, що сильно здав "Ліверпуль". А от у Лізі чемпіонів починаються проблеми.

Тому я очікую "гаряче" протистояння між "Манчестер Сіті" та "Парі Сен-Жермен" у півфіналі. Парижани і в найкращі часи не гналися за володінням м'ячем, а тепер із приходом Почеттіно взагалі не намагатимуться це робити. Гвардіолі і його команді буде що доводити Почеттіно. Два роки тому саме "Тоттенгем" вибив "Манчестер Сіті" в чвертьфіналі. Для мене ця пара буде значно цікавішою, ніж "Реал" – "Челсі", бо там 50 на 50, а мадридці мають більше шансів, ніж лондонці.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі