Сухофрукти – корисні ласощі. Але їх потрібно правильно споживати

Містять багато простих вуглеводів

Сухофрукти - хороше джерело мінералів, деяких вітамінів, харчових волокон, глюкози та фруктози. Вони можуть бути частиною нашого здорового харчування, особливо під час посту. Та споживаючи їх, потрібно пам'ятати про наступне:

- Сухофрукти, які виглядають блискучими або жирними, можуть бути покриті рослинним маслом або виварені в цукровому сиропі.

- Їх можуть обробляти двоокисом сірки Е220, для збільшення терміну зберігання. У людей, особливо чутливих до цієї сполуки сірки, можуть виникати проблеми зі шлунково-кишковим трактом, головні болі, напади бронхіальної астми та ін.

- У сухофруктах міститься велика кількість простих вуглеводів - глюкози і фруктози. Якщо в 100 г абрикосів їх вміст близько 9 г на 100 г продукту, то в куразі – близько 50 г на 100 г. Вживаючи сухофрукти, пам'ятайте, що вони більш ніж на 50-60% складаються з простих вуглеводів. Інакше кажучи, сухофрукти більш правильно вважати солодощами.

- При сушінні кількість вітаміну С сильно зменшується.

Користь для здоров'я несуть антиоксиданти - антоціаніни, каротиноїди, фенолові сполуки. І більша частина цих фітохімічних речовин, що містяться в них, збережена після висушування. Вони допомагають організму підвищувати імунітет і боротися з різними запаленнями.

Багато їх в темних плодах інжиру та чорносливу, фініках. До того ж чорнослив гарний проносний засіб. Двох-трьох сушених слив досить для стимуляції роботи кишечника.

Занадто сухі плоди важкі для травлення

Якщо ви купуєте сухофрукти, а не робите самостійно, раджу спочатку обдати окропом і замочити їх на 10-15 хв в теплій воді, а потім промити. Цим ви убезпечите себе від можливих шкідливих речовин. Крім того занадто сухі плоди важкі для травлення. Висушені фрукти, містять до 20% води, а в свіжих фруктах вміст води становить 80-90%.

Одним словом, сухофрукти - це корисні ласощі, які задовольняють потребу в солодкому та допомагають зміцнити наш організм. Тому важливо знати міру, їсти улюблені сухофрукти в помірній кількості. Так ви отримаєте користь і задоволення та не нашкодите своєму організму.

А щоб не перестаратися у вживанні простих вуглеводів пам'ятайте - денна норма сухофруктів при змішаному харчуванні це – 2-3 фініка, 2-4 великих сушених плодів чорносливу або кураги, 2 інжиру, 1 столова ложка родзинок.

Сухофрукти краще додавати в страви. Вони прикрасять їх та зроблять смак незабутнім.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі