"Динамо" уже стало чемпіоном

Луческу сформував просту, але ефективну систему

17 квітня "Шахтар" зіграє проти "Динамо". Великих очікувань від матчу у мене немає. Я не думаю, що ця гра на щось вплине. У чемпіонській гонці все вже вирішено. Майже всі наступні суперники киян – "Ворскла", Маріуполь", "Колос" - здатні дати бій, але якщо команда Мірчі Луческу не зможе втримати сім очок переваги за п'ять турів до фінішу, то про неї взагалі серйозно не варто говорити.

У "Шахтаря" немає іншого виходу, крім атакувати. Почнуться "мережива" біля штрафного майданчика "Динамо" з бажанням туди зайти. У киян є проблеми з швидкою реакцією на виклики. Тому команда Луїша Каштру в цьому матчі фаворит.

"Шахтарю" потрібно насідати, витрачати багато сил. Це пов'язано із терпінням та ентузіазмом. "Гірникам" буде важко забити. Гострота, бажання та терпіння – ключ до успіху "Шахтаря", а в "Динамо" ключовим стане точність виконання, чого не вистачає форвардам.

"Гірникам" буде важко забити

Не потрібно говорити про матч першого кола. Літо та осінь Луческу поставив на формування системи. Вона дуже проста, але працює. Поки зривів не було. Похибки – так, але вона приносить результат. Якби в "Динамо" був якісний форвард, то кияни мали б більше шансів перемогти "Шахтар". У Луческу не буде вибору тактик. Кияни гратимуть у звичний футбол. Людський фактор ніхто не скасовував. Шанс на помилки зараз набагато нижчий, ніж це було восени, коли невдалі індивідуальні дії Руслана Нещерета та Сергія Сидорчука вирішили долю матчу.

Фактор першого голу. Не факт, що ми його взагалі дочекаємося. В команд асиметрія бажань. "Гірникам" потрібно виграти, щоб залишитися в боротьбі та мати шанси. Кияни мають право на помилку, а будь-які очки відкриють прямий шлях до чемпіонства.

Відсутність Тайсона буде корисною для "Шахтаря". Іншим буде приклад. Ніхто із гравців команди не має переходити дозволену межу. Тайсон як професіонал перейшов її давно. Гравець не має права ігнорувати свої обов'язки. Клуб не повинен нікого змушувати грати. Якщо футболіст не хоче грати та не бачить себе в команді, то потрібно його продавати, як це заведено в цивілізованих взаєминах.

Не можу сказати, що повернення Циганкова надзвичайно важливе для "Динамо". Сьогодні одним із найкращих в складі киян є Олександр Караваєв

Не можу сказати, що повернення Циганкова надзвичайно важливе для "Динамо". Сьогодні одним із найкращих в складі киян є Олександр Караваєв. Для нього на момент вільне місце правого півзахисника. Ми не знаємо, в якому стані зараз лідер "Динамо". Він може зіграти, а може - ні. Караваєв точно зіграє.

Для "Динамо" втрата Сергія Сидорчука - проблема. Капітан "Динамо" - руйнівник, якому немає особливої альтернативи. Навряд чи для цієї ролі підходить Олександр Андрієвський, який дуже мало грає. Володимир Шепелєв до кінця не визначився - він гравець атаки чи оборони. Не зайвим був би Че Че, із якими поспішно розлучилися. Бразилець міг не тільки починати атаки, але і оборонятися.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі