Котлети з сочевиці стануть чудовою заміною м'ясному варіанту
Навіть любителі м'яса не відмовляться від такої божественно смачної страви
Коли мова заходить про котлети, у більшості людей виникає асоціація з соковитим м'ясним фаршем, засмаженим до ніжної золотавої скоринки. Але я хочу нагадати вам, що котлети можуть бути не тільки м'ясними, а й овочевими. Наприклад, котлети з сочевиці з горохом стануть чудовою заміною м'ясному варіанту, для тих, хто не їсть м'ясо або дотримується посту. Але я чомусь впевнений, що і любителі м'яса не відмовляться від такої божественно смачної страви.
Інгредієнти:
150 г зеленої сочевиці
150 г зеленого замороженого горошку
300 г відвареної картоплі (без шкірки)
1 шт. ріпчастої цибулі
1 шт. морква
1 дрібка меленого кмину
1 ст. л. соняшникової олії
4 ст. л. панірувальних сухарів
сіль та перець за смаком
Для соусу:
150 г йогурту
1 ст. л. оливкової олії
1 зубчик часнику
Приготування:
Сочевицю відваріть до готовності в підсоленій воді протягом 15-20 хвилин. Горошок відварить протягом 10 хвилин. Горошок і варену картоплю потовчіть пресом для картоплі.
Цибулю почистіть і дрібно поріжте, моркву потріть на крупній тертці. Обсмажте овочі на пательні з олією до прозорості цибулі. Додайте відварену сочевицю і тушкуйте 2-3 хвилини. Перекладіть піджарку в каструлю і подрібніть занурювальним блендером до пюреподібного стану.
Змішайте в мисці горохово-картопляне пюре з овочевою піджаркою, додайте мелений кмин, сіль і перець за смаком. Сформуйте з маси невеликі котлетки, обваляйте їх у сухарях і обсмажте на пательні з соняшниковою олією до золотистої скоринки.
Приготуйте соус: змішайте йогурт, оливкову олію і подрібнений зубчик часнику. Подавайте котлети разом із соусом. Якщо дотримуєтеся посту, соус можна просто виключити.
Коментарі