Дороги в Україні можна покращити двома способами

Потрібно, аби балансоутримувач дороги дбав про неї постійно, а не час від часу

В останні кілька років дороги стали потроху ремонтувати. Навіть почали будувати траси із бетонним покриттям. Однак сніг сходить, а разом із ним асфальт. І така ситуація повторюється рік у рік. Чому ж так відбувається?

Потрібно, аби балансоутримувач дороги дбав про неї постійно, а не час від часу. Тобто, після ямкового, поточного чи капітальних ремонтів необхідно наймати фірму, яка б займалася її обслуговуванням.

Що це означає? Перед настанням морозів ця організація повинна обробити всі щілини на дорозі. Залити їх бітумною мастикою, щоб не потрапляла вода. Інакше асфальт напитується вологою і великий мороз призводить до розриву покриття.

Друга проблема, яка руйнує українські дороги – це перевантажені фури. Ямковий ремонт взагалі не розрахований витримати оту вагу. Тож держава в обличчі Укравтодору має встановити ваговий контроль на всіх ділянках автомобільних доріг. Цю роботу вже розпочато. Однак її треба довести до кінця.

Також потрібно збільшити штрафи для порушників, які перевантажують автомобілі. А виручені кошти спрямовувати на той же ремонт чи будівництво нових доріг.

Збільшити штрафи для порушників, які перевантажують автомобілі

Якщо цього не зробити, то так і матимемо вічно розбиті дороги та постійний ремонт…

Добре, хоч тендерні процедури на ремонт доріг почали проводити вчасно. А не так, що діяльність починалися ближче до кінця осені. Коли погода вже не дозволяла виконувати ті роботи якісно. Але це нікого не хвилювало. Кошти ж треба було освоїти.

Віктор Лещинський, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі