Добровольці остаточно повернули Україну до Європи

Кожен ішов воювати за щось своє. Виявилося, що воювали за спільне

Добровольці.

Вони завжди діють ефективніше. Бо основна мотивація – не з шаблонних шкільних уроків чи військоматів.

Тут кожен 2014-го ішов за своє. А у кожного своє – було своє. Оте надважливе речення, ключовим словом у якому була Україна.

Бо були і додаткові мотивації – вижити. Вижити не лише самому. А щоб вижили ті, хто поруч. Ось це бойове братство. Плече до плеча. З ким переломлюєш хліб. Після кого докурюєш цигарку. Хто матюкаючись, перев'язуватиме твої рани.

А ще після перших же боїв відчуття, що можемо ж. Виходить воювати не гірше, ніж у ворога. Краще.

І відчуття зворотнього зв'язку з тими, хто в тилу. Бо там босоногу добровольчу армію вдягали-взували, передавали броніки і каски, тонами відвантажували харчі. Та ще мотивація.

Українські добровольці ХХ століття завжди мали зв'язок з народом.

Так, не дуже повезло тим, хто ліг під Крутами. Бо заражені більшовицьким пацифізмом вояки Першої світової заткнули "штик в землю". Зате щиро плакав Київ на Аскольдовій могилі.

Не дуже склалося і у добровольців УПА. Сили були нерівні. Але підтримка народу і жертовність добровольців дозволили проти найжорсткішої імперії стояти майже 20 років.

Подвигами героїв минулих поколінь і бойовою злістю згодовані були перші добробати. І були там поруч безвусі хлопці і дорослі вже дядьки.

І у них вийшло вистояти перші місяці, поки держава готувала Збройні сили до війни.

Не пройшов Мордор ні до Харкова, ні до Дніпра. Відбивали місто за містом добробати у росіянців. Аж довелося Путіну вводити в Україну не ряжених під ополченців, а конкретні бойові дивізії. І вистояли.

Не пройшов Мордор ні до Харкова, ні до Дніпра. Відбивали місто за містом добробати у росіянців

Але основний висновок.

Добровольці були з окупованих Луганська і Донецька. Контрольованих нами Дніпра і Харкова. Черкас і Одеси. Львова та Рівного. Зі всієї України.

Кожен пішов воювати за щось своє. А коли вони повернулися, виявилося, що усі вони воювали за наше. Спільне. За Україну. За право нашим дітям мати власну історію і говорити своєю мовою.

Добробати поставили останню крапку у створенні нової, модернової політичної нації. І остаточно повернули Україну до Європи.

Земля пухом загиблим добровольцям.

Здоров'я живим.

Україна переможе.

Слава нації!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі