Як зробити млинці менш калорійними

Сорт борошна особливої ролі не грає. Усе залежить від начинки

З понеділка Масниця - слов'янське свято, яке святкують протягом тижня.

Традиційно в ці дні печуть млинці, вони є головним частуванням свята. Вважаються символом сонця, тому за повір'ями, повиненні уберегти від різних напастей і додати здоров'я.

Але чи корисно їсти млинці?

Щоб не нашкодити своєму здоров'ю під час Масляного тижня, важливо враховувати кілька факторів:

• склад млинців, а саме якість і калорійність інгредієнтів;

• кількість з'їдених млинців;

• час прийому.

Млинці готують по-різному. Традиційно до їх складу входить борошно, яйця, молоко. Смажать їх, як правило, на рослинній олії. Подають зі смачним доповненням: маслом, медом, сметаною і різними начинками. Виходить апетитно і смачно.

Але важливо знати що, наприклад, 10 простих млинців вагою близько 300 г можуть містити до 30 г жиру, а їх калорійність близько 600-800 ккал. Це без урахування начинок. Тому необхідно знати міру. І бажано не їсти їх на вечерю. Для такої їжі кращий час перший або другий сніданок.

Звичайно, млинці є різні. Краще зробити їх менш калорійними. Наприклад, не додавати в тісто олію, а змащувати сковороду перед випічкою кожного млинця невеликою кількістю жиру. Або готувати їх на воді замість молока. Сорт борошна в цьому випадку, особливої ролі не грає. В одному млинці, як правило, його буде не більше 10-20 г. І якщо борошно гречане, рисове чи якесь інше, все-одно доступність вуглеводів буде високою. Іноді в тісто для млинців додають перемелені вівсяні пластівці, висівки, морквяне або гарбузове пюре. Такий склад містить більше вітамінів і харчових волокон. Для людей з непереносністю глютену, який міститься у звичайному пшеничному борошні, можна готувати млинці на безглютеновому борошні.

У тісто для додають перемелені вівсяні пластівці, висівки, морквяне або гарбузове пюре

У млинцях не настільки важливий склад борошна, більшою мірою важливо скільки з'їдаєте та які складові начинки.

Якщо активно налягати на млинці, та ще з калорійними начинками й робити це щодня, навряд чи це добре позначиться на самопочутті.

Особливо обережними раджу бути людям, у яких є захворювання травної системи. Головне не переїдати, знати міру і вибирати тільки здорову і якісну їжу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі