У Зеленського ще є шанс зупинити пекельний секундомір власного фіаско

Дві опори для його виживання – це українська патріотична більшість і США

Ми перебуваємо на початку чергового періоду суспільної мобілізації. За тридцять років незалежності Україна пройшла таких кілька. Кожен з них мав свою кульмінацію і розв'язок.

Спочатку це були роки піднесення перед відновленням незалежності України. Наступний такий спалах через десять років, на жаль, був зумовлений убивством Георгія Ґонґадзе і закінчився Помаранчевою революцією. Чергова суспільна електризація розпочалася самим фактом перемоги Януковича на виборах і розрядилася Революцією гідності та активною фазою російсько-української війни десь до 2016 року. Таймер нового такого періоду увімкнувся восени 2019-го, коли Зеленський взявся за "швидкий мир" з Кремлем.

Хоч зараз президент особисто поставив на паузу цей трек, секундомір продовжує тікати і Зеленський у ці дні переживає свої "Кольчуги" (у квітні 2002-го колишній майор держохорони Микола Мельниченко дав свідчення, що має запис розмови президента Леоніда Кучми й керівника Укрспецекспорту. Нібито обговорювали деталі спецоперації щодо продажу в Ірак в обхід міжнародних санкцій чотирьох станцій радіотехнічної розвідки "Кольчуга". - Gazeta.ua). У нього так само, як у Кучми і Януковича, з'явилися свої політв'язні, а реакціонерам з його партії заважає українська мова. У чинного президента свій Пшонка, тільки жіночої статі.

Наступу на Медведчука і його телеканали поки надто мало. Кучма і Янукович також часом надсилали якісь раптові, але оманливі натяки патріотам і євроатлантистам. Загалом же вони штовхали країну до чергового революційного етапу. Важливо уточнити, що правлячий режим Кучми і Янукович був набагато більш стійким в інституційному сенсі. Вони мали міцніші тили і тоді не було збройного протистояння з Росією.

Водити за ніс ні одних, ні інших не вдасться

У Зеленського просто не існує іншого варіанту, як припинити цю швидкісну їзду крутими зигзагами. На одному з них можна круто влетіти. Дві опори для його виживання - це українська патріотична більшість і США. Водити за ніс ні одних, ні інших не вдасться. Треба просто почати робити те, чого вимагають одні і інші. Варто просто довіритися, вони поганого не порадять.

Шанс зупинити пекельний таймер власного фіаско і не потрапити в один рядок з Кучмою і Януковичем ще є. Інакше Зеленський змусить українців знову масово вийти і підкорегувати державний курс.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі