Зеленський робить ту ж помилку, що і Янукович

Президент мав би відреагувати на акцію під ОП

27 лютого під Офісом президента й Офісом генерального прокурора відбулася багатотисячна акція "Справедливість Стерненку — справедливість усім". Люди протестували проти вироку громадському діячу Сергієві Стерненку, вимагали від президента судову реформу, а генпрокурорку Ірину Венедіктову відправити у відставку. Акцію оголосили безстроковою.

Важко пригадати з часів Майдану, щоб настільки велика кількість людей вийшли на вулицю.

Тут справа не про Стерненка. Тут справа про кожного з нас. Про те, що в країні відсутня справедливість. Можуть посадити людину за політичними мотивами на 7 років в тюрму. Це страшно. І це трігерить людей.

На акції у суботу було приємно бачити дуже багато молоді. Це хороший знак, отже не все втрачено.

Я не хочу казати, що це якась можлива революція, але те, що кейс Стерненка стане game changer для влади – це очевидно. І рано чи пізно вся ця несправедлива суддівська, мусорська система трансформується у щось нове, бо така система недієздатна.

Люди виходитимуть і далі. По-суті це останній аргумент, щоб бути почутим.

Захисту Стерненка кажуть: так ідіть в апеляцію, касацію, скасовуйте. В той же час виходить заява влади про те, що судова система в Україні недієздатна. Відправляють у суди, які знаходяться під ручним керуванням.

Запит на справедливість стосується фактично непрацюючої правоохоронної системи. До реалізації запиту на справедливість влада має підходити комплексно. Реформувати суди, поліцію, прокуратуру.

Багато тих, хто обирав Зеленського, голосували за мрію, повірили, що в країні відбудуться стрімкі зміни. Їх не сталося. Влада слабка, не має політичної волі. Півтора роки тому мали карт-бланш на все. Натомість зберегли на посаді Авакова, не провели нормальну реформу прокуратури і зараз щось розказують про судову реформу. Потяг для цієї влади вже пішов.

Зараз вирок Стерненку – це проблема лише президента. Вже не Венедіктової чи Єрмака

Зеленський, як мінімум, мав би відреагувати на акцію під ОП. Жодної реакції не було. Дуже дивно, що не чує. Робить ту ж помилку, що і Янукович. Той не помічав протестних акцій. З людьми треба говорити. Важко зрозуміти, що йому доносять в Офісі. Заступник міністра Авакова Геращенко заявляв на одному з ефірів, що зацікавлений Порошенко. Вибачте, під ОП не було ніякого Порошенка. І люди не виходили за Порошенка.

Зараз вирок Стерненку – це проблема лише президента. Вже не Венедіктової чи Єрмака, які фактично підводили Зеленського до такої ситуації. Громадськість вийшла на вулицю, тепер думати треба йому.

Роман Сініцин, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі