Минтай у паніровці з манки: корисна і проста страва

Головне, щоб продукти були якісними та свіжими

Вкотре вирішив нагадати вам, що не потрібно володіти якимось надздібностями або мати в інгредієнтах щось дуже складне чи рідкісне, аби страва була смачною. Головне, щоб продукти були якісними та свіжими. Цю теорію я хочу підтвердити, приготувавши минтай у паніровці з манки. Просто риба, сіль, перець і манка. Ця паніровка мені подобається своєю простотою та приємною структурою. А щодо риби – то це теж доволі зрозуміла історія. Хтось може вважати минтай занадто банальною рибою, адже звикли бачити його у магазинах щодня. Але рідко ми замислюємось над тим, що ця риба дуже корисна, адже містить омега-3 насичені кислоти, багато білка і йоду. Слід відзначити прийнятну ціну минтаю, якщо зважати на те, що виловлюють його у відкритому морі. Коротше, поважаю минтай Аляски за все це і ще за чудовий смак.

Розморозьте в холодильнику 2 тушки минтая. Бажано залишити рибу на ніч. Якщо хочете розморозити минтай швидше, то не розкривайте пакет, в якому запакована риба, і покладіть його в холодну воду. В такому випадку на розмороження піде від 1 до 2,5 годин, в залежності від розміру тушки.

Очистіть тушки минтая від зайвих плівок і залишків нутрощів. Акуратно зріжте ножем всі плавники.

Наріжте рибу невеликими шматочками. Я вирішив розрізати тушку на 5 частин. Посоліть і поперчіть минтай за смаком.

Кожен шматочок минтая запаніруйте у манці з усіх боків. Вам знадобиться приблизно половина склянки манки.

Розігрійте пательню із сумішшю 20 г вершкового масла і 2 ст. л. соняшникової олії. Смажте минтай на середньому вогні до рум'яної скоринки, спочатку по кілька хвилин, періодично перевертаючи. Потім можна накрити пательню кришкою, зменшити вогонь і готувати так ще близько 7 хвилин до повного приготування. Або поставити рибу в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на такий самий час.

При подачі полийте минтай соком чверті лимона. Якщо любите більше кислинки – поливайте великою кількістю соку.

На гарнір раджу обрати щось з картоплі, наприклад, гратен чи картоплю конфі.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі