З такою судовою системою Україна не потрапить ні в Євросоюз, ні в НАТО

Потрібне її перезавантаження із допомогою наших партнерів

Французький суд виніс вирок колишньому президенту Франції Ніколя Саркозі. Вперше в історії це 1 рік реального ув'язнення. До цього був вирок колишньому президенту Жаку Шираку, який отримав умовний термін. У французького президента багато повноважень, але й з відповідальністю там, як бачите, все гаразд.

Я не вірю у реформу судової системи в Україні - будь-яка влада намагається "заточити її під себе", це той випадок, коли "євроремонт" неможливий. Я вірю в її перезавантаження, причому із допомогою наших друзів і партнерів, скільки б не волали про "зовнішнє управління".

Пам'ятаєте, Качинський колись казав, що "Україна з Бандерою до ЄС не потрапить". Нашу історію хай залишать нам, а от з такою судовою системою ми точно нікуди не потрапимо: ані в ЄС, ані в НАТО - і навіть просуватися нікуди не будемо. Наша судова система стала слабким місцем нашої євро- та євроатлантичної інтеграції, насправді безпековою загрозою для всієї країни, яку можливо і необхідно усунути. До Франції нам буде все одно далеко, але досвід не завадить.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі