Скільки разів на день має їсти дитина

Для перекусів слід обирати правильні продукти

Ви помічали, скільки разів на день їсть ваша дитина? Щоб могли правильно порахувати, нагадаю, все, що не вода - їжа. У деяких дітей доходить до 10-11 разів. Це батьки часто аргументують тим, що дитина росте, тому й хоче. Так, дійсно, дитина повинна їсти достатньо, щоб забезпечити свій фізичний і розумовий розвиток. Оптимальним вважається 5 разів: три основних прийоми їжі та два перекуси. Але часто батьки не помічають, скільки й що під'їдає дитина, після того, як нормально поїла. Плутають нормальні перекуси з безладним під'їданням, коли дитина їсть скільки хоче і що хоче.

Перекуси - це проміжні прийоми їжі між основними. Вони, як правило, менш калорійні та дозволяють дитині без сильного почуття голоду спокійно дочекатися наступного прийому їжі. Правильним перекусом можна вважати другий сніданок і полуденок.

Харчуючись 5 разів на день, з фіксованими проміжками часу між їжею, приблизно в один і той же час, організм дитини краще засвоюватиме їжу. Травна система працюватиме правильно й апетит завжди буде хорошим.

Важливо пам'ятати, що для перекусів потрібно вибирати правильну їжу і пропонувати її небагато. Дитина не повинна звикати до частих прийомів їжі між основними прийомами, це може призвести до переїдання.

Хорошим варіантом перекусу буде: фруктовий салат з йогуртом, або просто кілька фруктів, сир з фруктами або ягодами. кисломолочний напій з цільнозерновою булочкою

Хорошим варіантом перекусу буде: фруктовий салат з йогуртом, або просто кілька фруктів, сир з фруктами або ягодами. кисломолочний напій з цільнозерновою булочкою.

Часто діти між основними прийомами їжі обирають чіпси, цукерки, солодощі. Ці продукти на деякий час заспокоять відчуття голоду, але не дадуть організму цінних інгредієнтів для його розвитку. У таких перекусах, доволі багато цукру, жиру, солі, консервантів, а це небезпечно для здоров'я дитини. Малюкам необхідне повноцінне харчування. Від нього напряму залежатиме стан здоров'я в дорослому віці.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі