Торт "Захер" змастіть вишневим варенням і посипте рожевим перцем

Щоб добити свої шоколадні фантазії – залийте ще глазур'ю

Хай пробачить мені Моцарт, але мій торт "Захер" смачніший за австрійський. Нічого особистого. Тільки факти, суб'єктивне бачення ситуації та дрібка нарцисизму. Я, до речі, був з тих, хто думав, що рецепт "Захеру" - це бісова таємниця, що зашифрована у рухах вальсу. А виявилося, що ні. Все доступно і просто. Тому вмикайте симфонію №40 та готуйте.

Шоколад (100 г) розтоплюємо своєю пристрастю. Беремо 3 білки і збиваємо з цукром (65 г) до густої, як ваша любов, піни.

Вершкове масло (75 г) розтираємо з цукровою пудрою (60 г + пакетик ванільного цукру), додаємо 3 жовтки, змішуємо. Вливаємо розтоплений шоколад, знов змішуємо. Насипаємо борошно (65 г), знов змішуємо. Додаємо збиті білки і вгадайте що? Правильно, знов змішуємо. Але цього разу повільно і ніжно. Виливаємо все у форму, змащену маслом. Печемо при температурі 180 градусів.

Варимо вишні (200 г) з цукром (130 г). Це замість абрикосового варення, щоб було соковитіше. І щоб добити свої шоколадні фантазії - робимо ще глазур (70 мл води + 100 г шоколаду + 100 г цукру).

Дістаємо з духовки основу, розрізаємо, змащуємо вишневим варенням і заливаємо глазур'ю. Посипаємо дрібкою рожевого перцю. Він створить відчуття, ніби у вашому роті грає віденський симфонічний оркестр.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Наші автори
Юлія Дукач Аналітикиня проєкту з дезінфомоніторингу Texty.org.ua
Дмитро Ярош Командувач Української добровольчої армії
Віктор Лещинський Президент Національного експертно-будівельного альянсу України
Олег Романчук Публіцист
Володимир Ярославський Шеф і керуючий партнер ресторану "Lucky"