Вітренко хоче знищити реформу Нафтогазу

Людину наче підмінили і розвернули на 180 градусів

В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко хоче звільнити голову правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва. Не новина. Вітренко хоче знищити реформу корпоративного управління Нафтогазу. Ось це вже новина.

Вітренко давно хоче щось зробити з Коболєвим. Начебто у них був довгий шлюб і потім один з партнерів зрадив, тепер другий живе заради помсти. І тепер Вітренко, заради помсти і можливо заради голосів у парламенті хоче звільнити Коболєва і розігнати наглядову раду Нафтогазу. І вбити ще один цвях в наше співробітництво із Заходом. Адже реформа Нафтогазу, яка в тому числі включала в себе реформу корпоративного управління, була важливою частиною реформ в останні роки. І наші західні партнери не раз ставили в приклад цю реформу іншим напрямкам. А тепер прийшов Вітренко і вирішив все спаплюжити. Дуже хоче, щоб його обрали міністром. І дуже не любить Коболєва. Сильно. Жити не може спокійно, поки Коболєв глава Нафтогазу. І готовий під ніж навіть реформу корпоративного управління пустити заради помсти.

Так, популісти не люблять реформу корпоративного управління. Олігархи не люблять, що їх відсторонили від ряду державних компаній, де цю реформу встигли провести. Чиновники не люблять, що їх б'ють по руках незалежні директори. Тепер і Вітренко проти. Цікаво, він до кого себе зараховує? І, цікаво, сьогоднішній Вітренко побився б з Вітренком зразка 2016 року? Або просто накричав би на нього. Бо таке враження іноді складається, що людину підмінили і він розвернувся на 180 градусів. Можливо, Юлія Володимирівна так захопилася пластичною хірургією, що тепер вона виглядає, як Вітренко? А сам Вітренко десь нудиться в підвалі, зв'язаний по руках і ногах?

Реформа корпоративного управління важлива. Завдяки ній Коломойського не підпускають до Приватбанку і на гарматний постріл

Реформа корпоративного управління важлива. Завдяки цій реформі Коломойського не підпускають до Приватбанку і на гарматний постріл, а сам банк ганяє олігарха по судах. І так, цим людям платять високі зарплати. Але високі зарплати гарантія того, що професіонали туди прийдуть і будуть відстоювати інтереси тих, хто їм платить зарплату. Платників податків. А офіційно низькі зарплати у депутатів. І вони отримують в конвертах. Від олігархів. І хто депутата годує, той його і танцює. Олігархи на цьому заробляють в сотні разів більше. А якщо олігархи заробляють, то хтось втрачає. Хто? Платники податків. Які втрачають в сотні разів більше, ніж вони б платили в якості зарплати.

Тепер реформу корпоративного управління атакує Вітренко. До цього він атакував реформу ринку газу. Говорив, що субсидії принижують людей. Яких реформаторів підвезли. Цікаво, якщо вони таки звільнять Ситника, то новий глава НАБУ заявить, що не можна знищувати яєчний бізнес і треба підтримати Бахматюка? Скаже, що в Офісі президента можуть працювати тільки кристально чесні люди і якщо вони раніше і були корупціонерами, то тепер перевиховалися? Може, скаже, що вакцини треба закуповувати тільки через посередника, особливо якщо посередники шановні люди. Або скаже, що в націоналізації Приватбанку не все так однозначно?

Новий Вітренко хоче звільнити старого Коболєва і стару Наглядову раду, спираючись на звіт державної служби аудиту, який всі адекватні люди викинули

А знаєте, що найбільше дно в цій історії? Що новий Вітренко хоче звільнити старого Коболєва і стару Наглядову раду, спираючись на звіт державної служби аудиту, який всі адекватні люди викинули і який не має нічого спільного з фінансовим аналізом. І Вітренко прекрасно це знає. Ніхто в світі фінансів не сприймає цей папірець серйозно. Ніхто з інвесторів не відреагував на його публікацію. Тому що для всіх фінансистів є аудійована звітність Нафтогазу за міжнародними стандартами. А для політологів і журналістів медведчуківських каналів є ось цей звіт. Це політичний опус, з яким по телеканалах бігали популісти, який зробили тільки для того, щоб з ним по телеканалах бігали популісти. І хто як не Вітренко знає, що це порожній папірець, зітканий з маніпуляцій?

І найкрасивіше, що цей звіт говорить, що премії керівникам Нафтогазу - це зло. І тепер Вітренко, який щойно вибив собі другу частину цієї премії, хоче звільнити Коболєва, трясучи цим папірцем.

Завіса.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі