вівторок, 16 лютого 2021 03:17

Вітренко хоче звільнити керівництво і наглядову раду Нафтогазу - ЗМІ

Вітренко хоче звільнити керівництво і наглядову раду Нафтогазу - ЗМІ
Вітренко запропонував звільнити Коболєва. Фото: РБК

В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко запропонував прем'єр-міністру Денису Шмигалю змінити керівництво НАК Нафтогаз України, яким керує Андрій Коболєв, і припинити контракти з членами наглядової ради компанії.

Вітренко написав прем'єру листа, повідомляє LB.ua.

Причин декілька:

1. Невиконання показників з видобутку газу, затверджених урядом — в червні 2019 року наглядова рада НАК затвердила бізнес-план Дивізіону Інтегрований газовий бізнес на 2019−2023 роки, який передбачав видобуток природного газу АТ Укргазвидобування в обсязі 15 млрд кубометрів у 2019 році і 14,9 млрд кубометрів у 2020 році.

2. Плани скоротити показники видобутку газу в майбутньому — в період з 2021 по 2025 роки НАК очікує на скорочення видобутку. Прогнозовані обсяги в 2025 році можуть скласти від 9,9 до 12,5 млрд кубометрів.

3. Результати ревізії фінансово-господарської діяльності Нафтогазу Держаудитслужбою за період з 1 жовтня 2018 року по 31 грудня 2019 року, за підсумками якої стало відомо про порушення, що призвели до втрати фінансових і матеріальних ресурсів на суму 75,5 млрд грн.

В.о. міністра енергетики закликав провести конкурс на заміщення керівництва Нафтогазу і членів наглядової ради, а також провести аудит ефективності діяльності НАК Нафтогаз України і всіх підприємств з Групи Нафтогаз.

"Результати ревізії фінансово-господарської діяльності АТ НАК Нафтогаз України також вказують на необхідність приведення бухгалтерського обліку АТ НАК Нафтогаз України у відповідність до вимог міжнародних стандартів бухгалтерського обліку, зокрема внесення змін до облікової політики АТ НАК Нафтогаз України", — сказано в листі.

Звільнити голову НАК може лише наглядова рада НАК, що складається з п'яти членів. При цьому збори акціонерів (Кабінет міністрів) можуть достроково припинити повноваження наглядової ради або її окремих членів і призначити нових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді прокоментували відключення світла

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Міністерство енергетики України точно не знає, скільки газу зберігається в підземних сховищах.

Зараз ви читаєте новину «Вітренко хоче звільнити керівництво і наглядову раду Нафтогазу - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути