Ми зробили фатальну помилку. Треба змінювати менталітет

Або ви думаєте, що поміняти депутатів і міністрів — це шлях до світла?

У японців ніколи в історичних традиціях і культурі не було шанування старших, поклоніння громаді, прагнення до досконалості й високоякісної продукції. Ба більше, лейбл "зроблено в Японії" раніше вважався взірцем низькопробної продукції, "гірше нікуди".

Навпаки, їхніми символами завжди були нещадні харакірі, кровожерливі ніндзя, безсердечні самураї і камікадзе. Але після ганебно програної Другої світової війни вони трошки поплакали і визнали, що це той самий момент, коли можна позбутися свого колишнього відсталого менталітету.

Але самі вони цього зробити не змогли. Тому запросили американських психологів (під керівництвом професора Едвардса Демінга), які придумали японцям новий менталітет. І за двадцять років силою нав'язали його всьому японському народу.

І цей народ, який став раптом в один день благодушним, справді повірив, що він століттями виготовляв ідеально якісну продукцію і шанував старших. Не войовничий. Добрий. Цілеспрямований. Жарти жартами, але через двадцять років японці вирвалися вперед за всіма найновішими в світі розробками, заполонивши ринки найкращими в світі машинами та електронікою.

До чого я веду? До того, що в нашій країні взято курс на закони. Мовляв, як тільки ми створимо правову базу і тисячу законів, так все і налагодиться.

Першим пріоритетом поставити вибивання з мізків "совковості" і "ватності"

Не налагодиться. Ми зробили фатальну помилку. Треба було брати курс на мораль і зміну менталітету. Як би пафосно це не звучало. Треба було (і треба зараз) першим пріоритетом поставити, вибачте, вибивання з мізків "совковості" і "ватності". І заміщення їх благородними почуттями причетності до швидкого поліпшення життя. Прогресу і глобалістики. Тим паче нам вже точно відомо, що таке енергія мас.

Я передбачаю вигуки скептиків, що ось ще, нам мораль читати, коли у нас немає грошей і війна. У японців теж не було грошей і була війна, але їм довелося повністю поміняти свій мозок у тій частині, де розташований менталітет.

Або ви думаєте, що поміняти депутатів і міністрів — це шлях до світла? Це колишній шлях у темряві. Світло перебуває в іншому місці. І, до речі, "совковість" японців була набагато глибшою за нашу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі