Чим замінити червоне м'ясо

Щоденне вживання м'ясних напівфабрикатів підвищує ризик розвитку раку

До мене часто надходять запитання, чим можна замінити червоне м'ясо і м'ясні продукти? Пов'язано це з тим, що все більше наукових досліджень говорять про те, що надлишок цих продуктів може бути шкідливим. На жаль, щоденне вживання м'ясних напівфабрикатів - ковбас, сосисок, шинки, готових котлет, дійсно істотно підвищує ризик розвитку раку, діабету і хвороб серця.

Однак червоне м'ясо корисне, тому що містить безліч поживних речовин, важливих для організму людини. Це і повноцінний білок, вітаміни групи B, і мінерали: залізо, цинк, фосфор. Саме м'ясо - важливе джерело заліза, тому прибирати його з харчування не потрібно.

Одним з хороших джерел рослинного білка є чорна квасоля. Вона багата важливими амінокислотами, насичена клітковиною. Вважається найбільш корисною серед бобових культур. Вживати її слід лише після теплової обробки. Перед тим як варити, рекомендують замочити на 10-12 годин у воді з додаванням соку лимона. Тим самим знижується кількість фітинової кислоти, яка заважає засвоєнню деяких мінералів - кальцію, заліза, цинку.

Нагадую, що можна перебудувати й розширити свій раціон на користь рослинних білків. Збільшити в раціоні кількість овочів, фруктів, горіхів і бобових можливо, при цьому не виключаючи м'ясо. Слід просто зменшити його споживання.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі