Міністерство оборони і Генштаб пробивають чергове дно

Спершу купують сумнівні турецькі корвети, а тепер хочуть поставити на них неіснуючу морську версію легкого вертольоту Мі-2

Колись я жартував, що якби США подарували нам Ф-35, українці прикрутили б до них бомби ФАБ-250 часів Другої світової. А прапорщик Дубко наніс фарбою для підлоги (на яку обов'язково скинувся наземний персонал!) бортовий номер і "Не ставать!" на крилі. Ну бо які там "стелси"? У Статутах про то нічого немає!

Генеральний штаб, який сміливо можна перейменовувати на "Геніальний штаб" під чітким керівництвом не менш "геніального" Міністрества оборони пробиває чергове дно.

Які там передові технології? Які "стелси", рої дронів чи ведомі винищувачами БПЛА? Які гіперзвукові ракети чи лазери? НІ! Ми не обираємо шляху цивілізованого світу, ми мусимо страждати!

Мало того, що ми за місяць до кінця року дуже ефективно "порішали" ДОЗ і купуємо сумнівні турецькі корвети, ми вирішили ще більше добити цю затію — поставити на них неіснуючу морську версію легкого вертольоту Мі-2 1960-х років розробки, бо це "підтримка вітчизняного виробника"! А чого вже не Мі-1? В музеї авіації в Жулянах ще є один, можемо ж модернізувати!

А чого вже не Мі-1? В музеї авіації в Жулянах ще є один, можемо ж модернізувати!

Спроба за великі кошти купити у єдиного постачальника сумнівний виріб під незрозуміле ТТЗ і під незрозумілі завдання — корупція!

Свідоме встановлення на сучасний корабель технічно сирого та малоефективного вертольоту — підрив обороноздатності. А це державна зрада!

Позиціонування корветів класу "Ада" як протичовнових і встановлення на них старезних малоефективних протичовнових вертольотів — завідома відоме послаблення головних функцій корвету — підрив обороноздатності!

Намагання МОУ і Генштабу підтримувати вітчизняне ОПК, а не посилювати обороноздатність держави — некомпетентність вищого керівництва на грані з саботажем!

А потім ЗСУ будуть заздрити МВС, який літає на сучасних європейських вертольотах, які обслуговуються на новій інфраструктурі...

У маловідомій версії гімну Генштабу є приспів: "Генеральний штаб — розум і масштаб". Так от, сьогодні і без розуму, і без масштабу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі