Поліцейські побили підлітка. Зеленський ховає голову в пісок

Президент більше уваги приділяє нашим громадянам за кордоном

Мене вибісив пост Володимира Зеленського у фейсбуку в якому він сповіщає нам про підлітка, якого якісь нелюди побили у Парижі.

Щось там він нам розповідає про покарання, державу, цивілізованість, реакцію та інше.

Мені дуже шкода хлопця.

Я пишу це як людина, якій довелося битися із покидьками прямо біля Лувру на День Бастилії, захищаючи літніх французів від молодих, п'яних і дурних французів.

Але у нього є французька медицина, французька поліція, прокуратура і суд. І я не розумію уваги президента до цього інциденту.

Чому?

Тому що 14 січня 2021 року в селищі Маклаївка Малинського району Житомирської області такого самого підлітка наші українській поліціянти били, приставляли до голови пістолет і спускали гачок. Били пістолетом, ногою в голову, вимагаючи від нього зізнатися у злочині, якого він не скоював. Нібито він вкрав автівку.

Били пістолетом, ногою в голову, вимагаючи від нього зізнатися у злочині, якого він не скоював

Потім стріляли на подвір'ї його родини, лякаючи мешканців. Погрожували.

Коли з'ясувалося, що автівка знайшлася сама по собі - відпустили і намагалися зам'яти справу.

Я уважно подивився сторінку Зеленського - жодної згадки про цю подію, що сталася на території України і про яку завдяки небайдужій громадськості вже пішов величезний резонанс.

Тобто маємо такий собі Кагарлик-2 (до речі, шо там по ньому?), вбитого п'яними поліціянтами Кирила Тлявова (а там що?), Авакова, який найпотужніший міністр, та купу злочинців у погонах, при зброї, на службових автівках.

Я дивлюся на свого малого сина і розумію, що з ним будь-де у світі може статися що завгодно.

Але у Франції є поліція і суди. І шанс нарватися там на неприємності значно менший, аніж тут.

Бо в Україні ти маєш остерігатися як просто злочинців, так і покидьків з написом "поліція" на спинах. Які спокійно у відділку прикують кайданками до батареї, дістануть протигаз і зроблять "слоніка" (коли доступ повітря перекривається), аби він підписав будь-який папірець, що дозволить збільшити відсоток розкриття злочинів, аби виправдати стомільярдний бюджет Міністерства внутрішніх справ.

Це все відомі речі. Нічого нового я не написав.

Але як же бісить цинізм особи, котра більше уваги приділяє нашим громадянам за кордоном і ховає голову в пісок від внутрішньоукраїнських проблем.

Немає сил на те дивитись. Немає сил.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі