За крісло заступника голови СБУ воюють жорсткіше, ніж за залізний трон

Треба заборонити Службі безпеки займатися економікою

Високого офіцера СБУ затримують за спробу вбивства заступника глави СБУ, яке організував інший заступник глави СБУ. Затримало, звичайно, теж СБУ. Приїхали. "Ігри престолів" відпочивають. Соромно.

Що це було? Чому? Чому один заступник Баканова замовляє вбивство іншого заступника Баканова. Адже так навіть у мафії не особливо прийнято. Не гарно якось. Хоча найбільше, звичайно ж, це нагадує розбірки в бандитському синдикаті. Причому у всіх спецслужбах світу йде внутрішньовидова боротьба. Туди йдуть люди не тільки без страху і докору, але часто не обтяжені моральними цінностями. Робота така, насправді. Тому інтриги. Підстави. Та інше. Але не вбивства ж колег-конкурентів!

Чому ж таке трапилося в СБУ. Яку очолює найбільш порядний юрист у світі, за словами президента. Що, правда, не заважає йому ходити на день народження Суркіса. Теж порядного. Так ось, чому? Бо українська СБУ - це давно не про "роботу". Це про бабло. СБУ давно перетворилась на найбільшого рекетира і контрабандиста в Україні. І це знають всі. І розбірки там стають такими ж, як розбірки в бандитському синдикаті. Тому що за бабло.

СБУ давно перетворилась на найбільшого рекетира і контрабандиста в Україні

І так, в СБУ є чесні хлопці. Які добре роблять свою роботу. Контррозвідники. В Україні вміють робити і таку роботу. І операція по вагнерівцям тому приклад. Але вони в тіні. Вони і повинні бути в тіні, в принципі. Але не в такій. Вони в тіні підрозділів, які займаються економікою. Підрозділів, що сидять на потоках. Підрозділів, які стали нічних кошмаром для чесного бізнесу. Підрозділів, які забирають сервери у айтішників.

СБУ, разом з судами, давно стала найбільшою перешкодою на шляху інвестицій в Україну. Це для боротьби з ними потрібні інвестиційні няні. Це вони шлагбаум, який не дає зайти інвестиціям в країну.

Просто уявіть картину. Зустрівся президент України з самим власником Amazon Джеффом Безосом. Ну пощастило. Зловив його десь. І каже йому людським голосом "давай ти побудуєш дата-центр на мільярд мільярдів недалеко від нашої АЕС. Там електрика дешевша. Тобі добре, нам добре, всім добре". А Безос як уявить, що в його дата-центр нагряне СБУ, так і зрозуміє, що таке "добре" йому не потрібно.

СБУ залишиться бандитським синдикатом поки їй буде дозволено займатися економікою. І поки є потоки в сотні мільйонів доларів, за них будуть битися. Будь-якими методами. І поки ми не реформуємо СБУ, за крісло заступника голови будуть битися з більшим завзяттям, ніж за залізний трон.

Тому що бабло.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі