Успіх збірної України на Євро буде сенсацією

Найсприятливіша ситуація в Іспанії

Фінальна частина футбольного Євро – головна подія 2021-го.


24 учасники я б поділив на три групи.

Перша - команди, які зараз показують хороший футбол. Найбільш прогресивною тут є збірна Франції. Найстабільніша команда останніх трьох-чотирьох років – Бельгія. Збірна Іспанії повертає свій рівень гри. У Мадриді українці відчули силу іспанців. Четвертою командою є Італія. Вони останнім часом дуже рідко програють. Без зірок, але команда міцна.

Друга група - приховані фаворити. Поява цих команд у фіналі нікого не здивує. Зараз вони через різні причини мають проблеми. Німеччина останні два великих турніри виглядає слабко. Англія піднялася в очах вболівальників, але чогось так і не вистачає для участі у вирішальному матчі. Нідерланди пройшли зміну поколінь та покращили свою гру. На сюрприз завжди здатна Португалія.



Третя група - темні конячки. Це Польща, Хорватія і Швейцарія. Кожна із цих команд здатна дійти до чвертьфіналу турніру.

 Через коронавірус клубний футбол має інтенсивний графік. Гравці будуть виснажені влітку. Тому вибір фаворитів такий великий. Важливим фактором може стати відбір гравців у національну команду не з топклубів, яких не виснажать єврокубки. З огляду на це Іспанія має найсприятливішу ситуацію.

Зовсім не вірю у четверту силу. Це Україна, Австрія, Фінляндія, Угорщина, Північна Македонія, Росія. Їхній успіх буде сенсацією.



На перше місце у складових для перемоги я б поставив стабільний склад, зіграність. Буде мало часу на підготовку. Потім - наявність провідних гравців, які самі можуть вирішувати долю матчу, які можуть переламувати ситуацію. Як Кріштіану Роналду в Португалії та Лука Модрич в Хорватії. Важливі також "сітка" і фактор випадку. Пригадайте, як Олівер Кан помилився у фінальному матчі Кубка світу-2002.

Збірна не має "зірок". Руслан Малиновський та Олександр Зінченко - не основні гравці своїх команд у провідних чемпіонатах

Збірній України буде простіше в групі, бо є всі передумови посісти принаймні третє місце. Є певні проблеми зі складом. Збірна не має "зірок". Руслан Малиновський та Олександр Зінченко виступають у провідних єврочемпіонатах, але не є твердими гравцями основного складу своїх команд. У Андрія Шевченка стабільний ростер через обмежений вибір гравців та буде більше часу на підготовку, бо УПЛ закінчится рано. В цьому головні переваги українців.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі